5 de febrero de 2013

Galetes de mantega

 Ingredients:


-300 gr. de mantega (tova)
-2 ous(trets de la nevera un hora abans)
-5 tasses de farina
-1 tassa de sucre
-1 cullerada d'essència de vainilla

 

Preparació:


El primer que farem, serà agafar un bol i batem en ell la mantega, el sucre, els ous i la vainilla, i anem  removent això constantment amb la batedora.

Tot seguit, anem a afegir-li la farina i seguim batent fins que veiem que  tenint una massa espessa.
És en aquest punt, quan agafarem aquesta massa amb les mans, i la seguirem pastant manualment, fins i tot li afegim més farina perquè no se'ns pegui en els dits.

Una vegada tinguem llesta la nostra massa,la partim en tres paquets i la deixem reposar en la nevera una hora embolicada en film passat aquest temps traiem el primer paquet i anem a treballar-lo enfarinar una superfície àmplia i plana, i amb l’ajuda d'un corró estenem uniformement la massa i li donem el gruix desitjat, este serà el gruix que tingui la nostra galeta.

Una vegada fet això, agafem motlles per fer la forma desitjada, i anem col-locant-les en una safata prèviament engreixada quan tinguem la safata plena la deixem una estona en la nevera un altra vegada per que no perdin la forma les galetes i comencem a treballar el segon paquet de massa quan tinguem la segona safata plena ja podem posar la primera al forn i la segona a la nevera i així en tots els paquets de massa que tinguem.

El forn ja el tindrem calen a 180º  aire  dalt i baix o 160º en forn amb ventilador durant 15-20 minuts fins que estén daurades les nostres galetes.

Espero que vos agradin !!!!!!!!!

2 comentarios: