25 de agosto de 2017

Pastís de poma amb pasta brisa

Ingredients
1 paquet pasta brisa rodona 
400 gr. pomes tipus Golden
400 gr. crema pastissera (veure recepta)
70 gr. melmelada al gust (albercoc, préssec, maduixa ..)
35 ml. aigua
Mantega per untar el motlle
1/2 llimona
Sucre (al vostre gust)



Posarem una mica de mantega en el motlle que utilitzarem (rodó i amb els costats arrissats), per poder desemmotllar fàcilment. La massa que utilitzarem serà rodona de les venen en els supermercats i la introduirem en el motlle procurant cobrir tota l'extensió del mateix, i amb una forquilla la punxarem per tota la seva extensió.
Prèviament haurem de escalfat el forn a 180 graus centígrads per dalt i per baix i la introduirem.
Mentre pre-coem el pastís, en un bol amb aigua hi afegirem el suc de mitja llimona i pelarem les pomes que tallarem a qualls molt finits i anirem dipositant en el bol amb aigua i llimona i així no ens quedaran negres per l'oxidació.
Prepararem un almívar per pintar el pastís amb la melmelada que la barrejarem amb l'aigua i la posarem a foc lent fins que quedi desfeta i integrada. Traurem del foc i la deixarem refredar.
La poma ja tallada, la escorrerem bé, i la assecarem bé amb un drap de cuina perquè quedin seques.
Hem tret la pasta brisa del forn, que ha estat coent uns 10 minuts.
Li posarem la crema pastissera. Un cop ben repartida la crema pel fons del pastís, posarem els trossos de poma al voltant començant per l'exterior fins arribar al centre.
La posarem novament al forn a 180 graus i quan porti 15 minuts de cocció, hi afegirem per sobre una mica de sucre.
Finalment la pintarem amb el xarop de melmelada que teníem reservat amb molta suavitat.


Molt fàcil de preparar i a més bonissima ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario