11 de abril de 2017

Pastís intel·ligent


Aquest pastís és deliciós, molt fàcil i màgic. Es diu intel.ligent perquè quan el prepares et queda una massa homogènea bastant líquida i quan surt del forn i es refreda i desmotlla és quan es veuen les tres capes.
La primera capa és de pa de pessic, la segona és com flam i la de sota és com un púding, més compacte. 
És un pastís molt fresc, no és gens pesat.




Ingredients:

8 ous
1l. de llet
250 gr. mantega sense sal
280 gr. sucre
225 gr. farina
Pell d'una llimona ratllada
Vainilla





Separem els rovells de les clares. 
Batem amb les varetes els rovells amb el sucre i l'essència de vainilla fins que es torni una crema escumosa. 
A continuació afegim la mantega (fosa i freda, em refereixo a que simplement perdi la calor de quan la desfem), la llet, la farina i finalment la ratlladura de la llimona i barregem bé.
A part muntem les clares a punt de neu i les afegim a la preparació anterior amb moviments envoltants.
La barreja final abans d'enfornar és líquida abocar-la en un motlle quadrat o rectangular profund. La mesura del motlle que he utilitzat és 20 x 30 i 6cm d'alt, que prèviament haurem untant de mantega i empolvorat de farina. 
Portem al forn preescalfat a 180 º durant 10 minuts i després baixem la temperatura a 160ºC durant 50 minuts més. (comprovarem que està cuit punxant al centre amb un ganivet, escuradents, o utensili fi, si aquest surt net, el pastís està al punt).
Deixar refredar bé perquè tot agafi cos i estigui més bo.
Podem decorar si volem amb sucre glacé per sobre.
Cal tallar en porcions per servir-lo, ja que no es pot treure sencer del motlle.
Si desitja una versió en xocolata, fondre 200g de xocolata (blanca, amb llet o negre) amb la mantega i deixar que perdi calor, després seguir exactament igual amb la recepta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario