7 de abril de 2013

Coulant de xocolata

Ingredients:


 ■ 8 ous mitjans
 ■ 150 gr. de sucre
 ■ 150 gr. de mantega
 ■ 250 gr. de xocolata per fondre ( Nestlé Postres)
 ■ 125 gr. de farina
 ■  25 gr. de cacau pur en pols (tipus valor)


Preparació:

Batem els ous amb el sucre, fent servir unes varetes (es pot fer a mà, no cal muntar).

Al microones, fonem la xocolata trossejada, programant de 30 a 30 segons fins que estigui totalment fos. Anem remenant  cada vegada.

Afegim  la mantega i la xocolata a la barreja dels ous amb el sucre, (tenint cura de que la xocolata no estigui molt calenta per evitar que qualli l'ou). Remenem bé.

Afegim la farina i el cacau, barregem fins que estiguin ben integrats.

Preparem 18 motlles d'alumini petits (dels de flam d’un sol ús) untant-los amb mantega, i empolvorant-los amb cacau, perquè no s'enganxi la massa. Omplim els motlles entre 1/2 i 3/4 de la seva capacitat.

Una vegada farcits tots els motlles, els portem al congelador almenys 1 hora com a mínim.. Conservem al congelador fins al seu consum.

Quan vulguem preparar-los, escalfem el forn a 180 º C, introduïm els coulants, i posem al forn uns 12 min. Quan estan preparats, s'infla el centre lleugerament, com si fos una magdalena.

Traiem del forn, i immediatament, amb cura de no cremar-nos, tallem el motlle d'alumini amb unes tisores, desmotllem els coulants, i servim. Es poden acompanyar com fruita fresca o unes boles de gelat.

Si és la primera vegada que prepares aquestes postres, et recomano fer una prova amb un coulant abans d'enfornar els altres, perquè comprovis el punt de cocció que t'agrada, més o menys líquid. Per descomptat es poden adaptar les quantitats i preparar-ne menys, però a mi m'agrada tenir uns quants sempre en el congelador per si hi ha visites inesperades.  Els coulants es conserven al congelador sense coure, i passen directament del congelador, al forn. Son uns postres que cal prendres acabats de fer.



2 comentarios:

  1. ho provaré!!!! No he sigut capaç de fer-los de manera correcta. Intento la teva recepta.

    ResponderEliminar
  2. Lo més complicat és encertar la temperatura del forn i el temps, cada forn és diferent. Fins i tot dos d'iguals funcionen de diferent manera. Tu no et desanimis ves provant.

    ResponderEliminar