1 de abril de 2017

Bunyols de quaresma

El dimecres de Cendra va comença la Quaresma! I per la Quaresma, uns dels dolços típics són els bunyols.


Ingredients:
300 gr. de farina
25 gr. de llevat fresc
3 ous
3 cullerades grans de llet tèbia (45 ml)
3 cullerades grans  (45 ml)  d'oli d'oliva de gust suau  o mantega fosa a temperatura ambient
2 cullerades petites de matafaluga
100 gr. de sucre
ratlladura de 1/2 llimona
un pols de canyella
un pols de sal
oli d'oliva de gust suau per a fregir

Preparació:
Es dissol el llevat amb la llet tèbia i s'aboca en un bol gran. 
S'hi barregen la resta d'ingredients: l'oli, l'anís, el sucre, els rovells d'ou, la ratlladura de llimona, la canyella i la sal. I es barreja. 
S'hi afegeix la farina tamisada i s'amassa fins que la pasta sigui ben fina.
Per altra banda, es munten les clares a punt de neu i s'afegeixen a poc a poc, tot remenant amb cura de baix cap amunt. 
Ha de quedar una pasta molt enganxosa i força espessa. 
Es tapa amb un drap de cuina i es deixa llevar fins que dobli el volum (1 hora aproximadament; si és més temps, no passa res! Tindreu més massa per fer més brunyols! ;)).
Passat aquest temps, es formen els brunyols i es couen amb oli ben calent fins que agafin el color marronós. Es deixen refredar sobre paper absorbent i s'ensucren.
Cadascú fa servir la seva pròpia tècnica a l'hora de fer els brunyols. La que faig servir jo consisteix en untar amb oli dues culleres grans (d'aquesta manera la massa no s'enganxa), i jugant amb les dues culleres es dóna la forma arrodonida del brunyol. 
Una manera senzilla de no empastifar-se les mans. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario