El dimecres de Cendra va comença la Quaresma! I per la
Quaresma, uns dels dolços típics són els bunyols.
Ingredients:
300 gr. de farina
25 gr. de llevat fresc
3 ous
3 cullerades grans de llet tèbia (45 ml)
3 cullerades grans
(45 ml) d'oli d'oliva de gust
suau o mantega fosa a temperatura
ambient
2 cullerades petites de matafaluga
100 gr. de sucre
ratlladura de 1/2 llimona
un pols de canyella
un pols de sal
oli d'oliva de gust suau per a fregir
Preparació:
Es dissol el llevat amb la llet tèbia i s'aboca en un bol
gran.
S'hi barregen la resta d'ingredients: l'oli, l'anís, el sucre, els
rovells d'ou, la ratlladura de llimona, la canyella i la sal. I es barreja.
S'hi afegeix la farina tamisada i s'amassa fins que la pasta sigui ben fina.
Per altra banda, es munten les clares a punt de neu i
s'afegeixen a poc a poc, tot remenant amb cura de baix cap amunt.
Ha de quedar
una pasta molt enganxosa i força espessa.
Es tapa amb un drap de cuina i es
deixa llevar fins que dobli el volum (1 hora aproximadament; si és més temps,
no passa res! Tindreu més massa per fer més brunyols! ;)).
Passat aquest temps, es formen els brunyols i es couen amb
oli ben calent fins que agafin el color marronós. Es deixen refredar sobre
paper absorbent i s'ensucren.
Cadascú fa servir la seva pròpia tècnica a l'hora de fer els
brunyols. La que faig servir jo consisteix en untar amb oli dues culleres grans
(d'aquesta manera la massa no s'enganxa), i jugant amb les dues culleres es
dóna la forma arrodonida del brunyol.
Una manera senzilla de no empastifar-se
les mans.
No hay comentarios:
Publicar un comentario