27 de diciembre de 2014

Panacotta de torró

Si hi ha un postre fàcil i ràpid de preparar, amb el qual sempre es triomfa, és sens dubte la panacotta. I el millor que té és que podem saborizarla amb gairebé qualsevol cosa, així que avui us hem volgut preparar una deliciosa panacotta de torró.

La panacotta és una espècie de flam d'origen italià, que s'elabora a base de llet i nata. La diferència amb el flam tal com el coneixem aquí, és que la panacotta no porta res d'ou, pel que a més, es conserva més fàcilment i menys risc d'intoxicació.



                                                    
-440 ml. nata líquida per muntar
-160 ml. de llet desnatada
-120 gr. de sucre blanc
-6 làmines de gelatina neutra
-1 culleradeta de pasta de vainilla
-150 gr. de torró de xixona


Posem la gelatina en remull en aigua freda, en un bol, que quedi completament coberta amb aigua. La deixem en remull durant 10 minuts.
En un cassó, posem a escalfar la nata amb la llet i el sucre, a foc alt, sense deixar de remenar amb unes varetes. En el moment que arrenqui el bull, retirem del foc.
Escorrem molt bé la gelatina i l'afegim a la barreja, perquè es desfaci amb la calor. Afegim també la vainilla i el torró. Remenem amb varetes durant uns minuts fins a tenir una crema homogènia.
Aboquem la barreja en copes o gotets, i deixem temperar a temperatura ambient.
Un cop s'hagin temperat una mica, passem a la nevera i deixem reposar 4 hores fins que quallin.
A l'hora de servir, empolvorem amb una mica de canyella en pols (opcional).



Com veieu, aquesta recepta és molt senzilla de realitzar, es fa en tot just uns minuts. A més és molt econòmica, s'utilitzen molt pocs ingredients i així us lliureu d'aquella pastilla de torró de xixona que tots els anys sobra.



Fins aviat !! un petó

No hay comentarios:

Publicar un comentario