1 de diciembre de 2014

Trena de pasta de full i poma


Ingredients:
2 o 3 pomes (la quantitat de farcit és al gust)
sucre
canyella pols
1 làmina de pasta de full (de les rectangulars)
ou batut( per pintar)
sucre per decorar

Elaboració:
Primer de tot pelarem i tallarem les pomes a quadradets petits i les posarem en un bol que pugui anar al microones. Les courem tapades amb un film durant 2 minuts. Destapem remenem i courem un minut més , tornarem a repetir la operació fins que estiguin tovetes.


Ara escorrerem el suc que han fet i hi afegirem el sucre i la canyella al gust, millor que quedi dolcet, tipus melmelada, ja que com que la pasta de full no te sucre, podria quedar "soso". Deixem refredar.

Despres desenrotllarem la pasta de full i tallarem les vores tal com es veu a la foto (Aquesta foto no correspon a la trena de poma però el procediment de tall és el mateix) dividim la massa mentalment en 3 parts i amb un ganivet farem talls inclinats desde les vores i salvant la porció central.


Quan el farcit sigui tebi, no cal fred del tot, el repartim a la part central que no tenia els talls.
Ara comencem a taparlo utilitzan simultàniament una tira de cada banda, tal com es veu a la foto, aconseguint així la forma com de trena o espiga.




Un cop hem segellat una mica els extrems per que no surti el farcit, ho pintarem amb ou.
Empolsar amb sucre tota la superfície i ara si ja pot anar al forn.

El courem al forn uns 25-30 min. fins que quedi doradet, a 180 º.


Provar de fer-la segur que vos agradarà¡¡¡

1 comentario: