25 de julio de 2013

Galetes Mediterrànies

Aquestes galetes són una deliciosa opció tant d'aperitiu abans del dinar com per picar entre hores. És una elaboració molt senzilla, sense complicacions però plena de matisos i sabors mediterranis on les notes del parmesà torrat amb la farigola i el romaní conjuguen deliciosament. Una bona opció per acompanyar amb ibèrics, peixos fumats o fins i tot sol amb una bona copa de vi.


INGREDIENTS PER A LA MASSA

160 gr. de farina de rebosteria
60 gr. de mantega en pomada
40 gr. de formatge parmesà ratllat finament
1 culleradeta rasa de farigola
1 culleradeta de romaní
1/2 culleradeta de sal fina
35 gr. d'oli d'oliva suau
1 ou mitjà o 3/4 d'ou L (gran)


ELABORACIÓ
En un bol col-loquem la mantega en pomada, la sal, el formatge parmesà, l'ou batut, la farigola i el romaní i l'oli. Amb la pala del robot  farem la barreja a velocitat mitjana durant 2 minuts.
Una vegada formada la crema incorporem la farina. Amb la pala a velocitat baixa barregem fins a formar una bola (menys d'un minut). Si la massa ens queda poc compacta podem afegir una mica més de farina.
Col-loquem la massa entre dos papers de forn i estenem amb un corró mesurador. Aquest tipus de galetes són mes bones finites, així que jo vaig usar un gruix de 4 mm. Cobrim les galetes amb un altre paper i deixem reposar en fred durant 1 hora.
Preescalfem el forn a 180 º C.
Traiem de la nevera i tallem. Jo he fet servir un tallador circular petit (4,5 cm)
Col.loquem sobre una safata amb paper de forn.
En un bol col-loquem una mica de romaní, farigola i sal maldon (en escates). Barregem bé i posem una mica a sobre de cada galeta i premem suaument perquè s'incrustin bé.
Posem al forn a 180 º C. uns 15 minuts o fins que estiguin lleugerament daurades.
Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario