19 de julio de 2013

Pastís de cireres


Ingredients:

Per a la base:
180 gr. galetes
60 gr. mantega


Per al farciment:
430 gr. formatge cremós (tipus Philadelphia)
250 gr. mascarpone
3 ous
230 gr. sucre
250 gr.sucre
225 gr. de nata líquida
1 cda. de vainilla
500 gr. cireres



Preparació:
Greixem un motlle rodó desmuntable i folrem la base amb paper parafinat tot seguit posem les galetes a la picadora i les triturem.  A continuació afegim la mantega que prèviament haurem fos i la incorporem a les galetes, movent fins que les molles quedin humides i obtinguem una mescla homogènia.
Passem aquesta mescla al motlle, el premsem amb força sobre la base i el refrigerem mentre preparem el farcit.
Ara per al farciment batem amb la batedora el formatge crema,el mascarpone i el sucre, la cullerada de vainilla i la nata líquida fins a obtenir una barreja homogènia. Seguidament afegirem els ous, un a un, batent bé després de cada addició.

Aboquem el preparat sobre el motlle i ho posem al forn, preescalfat a 180 º, durant una hora aproximadament o hora i mitja fins que punxem i surti net.
Mentre s'enforna el pastís anem a preparar les cireres. Posa en un cassó a escalfar el quart de litre d'aigua amb els 250 grams de sucre restants.

Quan es dissolgui el sucre afegeix les cireres que has desossat. Deixa a foc mig durant 10 minuts.

Passat aquest temps les cireres estaran a punt i l'almívar hi haurà agafat un color vermellós (com el de les cireres). Treu les cireres amb una escumadora i reserva-les. Deixa l'almívar al foc que redueixi fins que es formi un almívar dens que farem servir per abocar sobre el pastís. El temps dependrà de la temperatura del foc, però és millor fer-ho a poc a poc que passar-nos i cremar el sucre.
Passat  el temps de cocció apaguem el forn i deixem refredar el pastís amb la porta ajustada. Quan estigui fred, el refrigerem i ho deixem reposar com a mínim durant unes 6 hores perquè prengui cos.
Després desemmotlla i reparteix per sobre les cireres i finalment aboca l'almívar pel damunt. El pastís agafarà una lluentor molt bonica i un sabor intens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario