11 de junio de 2013

Gots tres xocolates




Ingredients:

150 gr. de xocolata negra
150 gr. de xocolata amb llet
150 gr. de xocolata blanca
1 Paquet de galetes Maria
100 gr. de mantega
3 Sobres de quallada ( tipus Royal )
1 litre de nata per cuinar
500 ml. de llet
100 gr. de sucre



Preparació:

Primer de tot necessites un motlle desmotllable. Tritura el paquet de galetes a la batedora, i amb la mantega mig fosa  ho barreges tot fins que aconsegueixes una pasta, ho estens amb una espàtula en el motlle i ho fiques a la nevera durant 10 minuts.

Agafa tres gots grans i tres petits, en els petits posa un raig de llet, (és per barrejar la quallada). En els gots grans tira la llet sobrant que quedin els tres iguals. Tota la nata la divideixes igual en els tres gots, juntament amb la llet.

Agafa un cassó i fes la xocolata negra a trossos i afegeix un got gran que conté la llet i la nata, Quan comenci a bullir li tires 50 g de sucre i el got petit que conté una mica de llet amb la quallada ben barrejada. No deixis de remoure, quan comenci a bullir ho separes del foc.
Ja tenim la xocolata negra, l'introdueixes al motlle i ho deixes refredar. El fiques a la nevera durant 30 minuts. I segueixes amb la xocolata amb llet. Fes el mateix, en un cassó introdueixes els trossos de xocolata i el got gran de llet i nata, remou fins l'ebullició i afegeix 25 g de sucre i el got petit de quallada.

Treu el motlle de la nevera, per posar aquesta capa de xocolata has de rascar amb una forquilla la xocolata negra i li afegeixes la xocolata amb llet poc a poc, ho deixes refredar una mica.  Més tard ho introdueixes a la nevera de nou durant 30 minuts més.

Si ho has de fer ràpid en lloc de 30 minuts a la nevera el pots posar al congelador 15 minuts.
Mentrestant, vas preparant la xocolata blanca a trossets, els poses en un cassó amb el got gran de llet, nata i remou fins l'ebullició. Quan bulli hi afegeixes 25 g de sucre i el got petit de la quallada. Segueix remenant fins que comenci a bullir de nou.

Agafa el motlle i amb la forquilla rasques la xocolata amb llet perquè s'adhereixi l'última capa, introdueix la xocolata blanca poc a poc, en el motlle i deixa refredar.  Ara ja ho pots guardar a la nevera fins el moment de servir.  Aquest pastís queda mes bo d'un dia per l'altre.

Li treus el motlle i ho decores al teu gust. Ja tens un pastís de tres xocolates magnífic.

Consell perquè no se separin les capes al servir-la:

Les capes es separen perquè s’ha deixat passar massa temps entre capa i capa. Aquesta és una forma d'assegurar-se que no es barregin les xocolates però si s'espera massa temps es produeix aquest inconvenient.

Un truc, és deixar passar prou temps, però rascar amb una forquilla la superfície de la capa anterior abans de tirar la següent, perquè així es mantinguin juntes.
En aquesta ocasió jo he fet el pastis de tres xocolates en petits gots de vidre i sense posar el fons de galeta triturada. El temps de refredar cada capa es mes curt, degut a que hi ha menys quantitat de xocolata.



No hay comentarios:

Publicar un comentario