17 de junio de 2013

Racions de pastís II


Com he de calcular les racions per a un esdeveniment?

El càlcul aproximat és entre 100 i 150 grs. per comensal.

No és el mateix fer un pastís per a una petita celebració familiar, que un pastís per a un esdeveniment al qual acudiran més de 150 persones.

No és el mateix un pastís que serà consumit com a postres i única opció dolça, a un pastís que es presentarà entre bocinets, cupcakes i altres delícies.

Doncs aqui està la diferència en 100 i 150 grs. per comensal! Però aquí se'ns planteja un altre tema ... no pesa el mateix un pastís amb un pa de pessic pastisser clàssic (ou, sucre i farina, molt airejat i esponjós) farcit d'una mousse de maduixa que una MSC (aquest famós pa de pessic d'un alt contingut de farina i mantega que tots coneixem) farcit d'una buttercream.

Obvi que el segon pesa més que el primer i sacia més, el dilema és que motlle utilitzarem perquè de X quantitat de grams ...

Doncs llavors em sembla que la millor opció, per no fer-nos tant embolic, és pensar les nostres pastissos per racions.
Tinguem en compte que avui per avui s'usen els pastissos ben altes i això fa que les racions les tallem més petites. Sempre és preferible que les racions siguin moderades, que el llaminer demani repetir, i que qui no és molt addicte al dolç, no se senti embafat de sol veure-la.

Com mesurem una porció?

Perquè els resulti simple penseu que ha de tenir el gruix d'un dit i mig a dos, una mica menys llarg que el nostre dit índex i l'alt que tingui el pastís.




No hay comentarios:

Publicar un comentario