12 de junio de 2013

Com fer macarons

Ara que ja sabem que són els macarons vos passo a explicar uns consells bàsics per fer-los.



Els ingredients principals són: farina d'ametlla, sucre glass, clara d'ou, sucre fi.
I opcionals poden ser: colorants, aromes, fruits secs, pastanaga, xocolata, canyella, etc ..

Tamisem dues vegades l'ametlla i una el sucre glass. Barregem els dos ingredients i ho tamisem tot junt dues vegades més. Reservem.

Muntem les clares a punt de neu. Quan comencin a muntar incorporem el sucre i acabem de muntar fins obtenir una merenga dur, ( hi ha altres tipus de merenga per fer macarons però això serà per un altre post ).

Anem tirant, a manera de pluja, la barreja d'ametlla i sucre glass i barregem sense por però amb delicadesa amb moviments des de fora cap a dins, així fins abocar la totalitat. Aquesta és una de les claus per aconseguir uns bons macarons, el punt òptim de batut, hem d'aconseguir una barreja brillant, llisa i que caigui en forma de cinta, aquest serà el punt perfecte.

Introduïm la barreja en una màniga pastissera amb un broquet rodó, jo sempre utilitzo la 1A de Wilton. Formem els macarons sobre paper d'enfornar amb ajuda d'una plantilla o en un tapet de silicona, preparat per macarons i deixem assecar. 
Un altre factor important és el temps d'assecat aquest pot variar per molts motius (estació de l'any, humitat, temperatura de la casa) en climes secs s'assecaran abans i en climes humits costaran una mica mes, però sempre acaben assecant només és qüestió d'esperar.


Una vegada que toquem la superfície i no se'ns enganxi als dits, estaran llestos per posar al forn. Preescalfem el forn a 140 º C i posem al forn durant 10 minuts.

Deixem refredar i reservem en un tupper a la nevera durant 24 hores. Passat aquest temps preparem el farcit i omplim.


No hay comentarios:

Publicar un comentario