Al forn, en crema o xips i moltes altres maneres de cuinar el moniato. Un dels tubercles més versàtils i nutritius amb una suau textura de la polpa per elaborar plats salats i dolços.
Les propietats del moniato són antioxidants, saciants i antiinflamatòries.
Ingredients:
Moniato (500 gr.)
3 ous talla L
100 gr. de farina de blat comú
80 gr. de sucre
125 ml. de llet
Un pessic de sal
Canyella mòlta
Mel
Preparació:
Comença rostint el moniato, primer renta-ho molt bé i eixuga'l.
Prepara una safata de forn amb una làmina de paper de vegetal i col.loca els moniatos per rostir.
Forneja a 200º amb calor amunt i avall durant una hora i mitja o el temps que vegis necessari fins que estigui tendre el moniato dependrà de la mida que tinguin.
Quan hagi passat el temps de fornejat, espera que es refredi i després pela'l i tritura'l.
Ara poseu en un recipient els 3 ous i els 80 gr. de sucre. Bat-los amb l'ajuda d'unes varetes.
Incorpora-hi els 125 ml. de llet i integra-la.
Seguidament afegeix el moniato triturat i remou molt bé.
Tamisa sobre aquesta barreja els 100 gr. de farina, el pessic de sal i canyella mòlta al gust. Barreja perquè quedi tot molt ben integrat.
Aboca la barreja al motlle triat.
És convenient col·locar-li paper vegetal a la base i greixar-lo lleument.
Forneja a 180 º amb calor amunt i avall durant 50 minuts aprox. Quan comprovis que punxant amb un escuradents aquest surt una mica humit i sense restes de massa, el pastís ja estaria.
Espera uns minuts perquè trempi el motlle i després ja pots treure el pastís.
Un cop freda pots pinzellar la superfície amb una mica de mel.
No hay comentarios:
Publicar un comentario