30 de octubre de 2015

Galetes dits de bruixa

No hi haurà res millor per a un berenar veritablement terrorífic que aquests dits de bruixa, encara que facin una mica d'angúnia mullats en una xocolata o un cafè resulten deliciosos. I si sobren, es conserven perfectament en una llauna hermètica diversos dies com qualsevol galeta.


125 gr. de mantega a temperatura ambient
75 gr. de sucre
1 ou M
1 cullerada de vainilla líquida
1 culleradeta de sal
1 culleradetes de llevat químic
220 gr. de farina
1 culleradeta de llet
ametlles senceres per decorar
colorant alimentari vermell (opcional)

Començarem batent amb una batedora de varetes la mantega a temperatura ambient juntament amb el sucre durant cinc minuts. 
Seguidament afegim l'ou juntament amb l'essència de vainilla i batem fins que s'hagi integrat.
Llavors afegim la farina a poc a poc i anem formant una massa tova però que no s'enganxi als dits, si la veiem molt seca hi afegim una culleradeta de llet. 
Fem una bola de massa i reservem una estona a la nevera perquè s'endureixi una mica. Preescalfem el forn a 170 graus.
Un cop freda la massa, dividim la bola en quatre trossos. 
Amb cada porció anem fent cilindres de massa de la mida d'un dit i col·locant-los en una safata de forn folrada amb paper d'enfornar. 
Un cop col·locades a la safata li fem amb un ganivet les ratlles dels dits , col·loquem l'ametlla sencera a manera d'ungla i la pintem aquestes amb colorant vermell per ser més realista.

Posem al forn les galetes durant quinze minuts o fins que les vegem lleugerament daurades. 
Cal esperar que es refredin a la safata abans de manipular-les.

  
Estan terroríficament bones!!


fins aviat ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario