17 de diciembre de 2023

Tiramisu en got

Una manera diferent de servir unes postres en got o pot, i es compon de capes de diferents ingredients que formen una deliciosa creació. La idea de servir postres en gots es remunta als anys 70, quan els restaurants van començar a oferir postres individuals en pots per facilitar-ne el servei i la presentació.





INGREDIENTS:
- 250 gr. de formatge mascarpone
- 10-15 bescuits de soletilla
- 3 ous
- 4 cullerades de sucre
- 200 ml. de cafè fred
- 1 gotet de rom o licor de cafè o licor amaretto (ametlles amargues)
- Cacau en pols
- Sal

PREPARACIÓ:
Separar les clares dels rovells. Barrejar els rovells amb el sucre i batre amb les varetes fins a obtenir una crema escumosa. Bateu el mascarpone eliminant tots els grumolls. Afegir la barreja de rovells i sucre i integrar. Incorporeu-hi 1/2 gotet de licor i remeneu-ho.

Ficar a la nevera la crema resultant. Munteu les clares a punt de neu amb un pessic de sal. Incorporeu-les a la crema de mascarpone, a poc a poc, de manera envolupant fins que quedi integrat. Tornar a ficar a la nevera.

Barregeu en un bol el cafè fred i la resta del licor. Tallar i banyar els bescuits al bol i eliminar l'excés de líquid. Col·locar a la base del got. Cobrir amb la crema mascarpone. Posar una altra capa de pa de bescuits mullat i cobrir amb mascarpone. Tapar amb film i ficar a la nevera tota una nit. Servir amb abundant cacau en pols sense sucre.



En reunions de molts comensals és molt pràctica aquesta opció de postres en got.

No hay comentarios:

Publicar un comentario