Ingredients
250 gr. de sucre
3 ous
1 taronja
100 gr. de mantega a temperatura ambient (i
una mica més per greixar el motlle)
250 gr. de farina de rebosteria (i una mica
més per empolsar el motlle)
1 iogurt natural
-------------------
200 gr. xocolata negra
65 gr.nata liquida
Preescalfeu
el forn a 180 ºC.
Greixeu un motlle amb mantega i empolseu-ho
lleugerament amb farina. Reserveu-ho.
Ratlleu una mica de pell de taronja ben
rentada i extraieu-li el suc. Reserveu.
Bateu els ous amb el sucre fins a obtenir una
barreja blanquinosa, uns 8-10 minuts.
Afegiu-hi la mantega fosa, el suc de la
taronja i la ratlladura, remoure bé.
Incorporeu la farina amb llevat tamisada i
barregeu.
Afegiu el iogurt i integreu-lo en la barreja.
Aboqueu la barreja en el motlle i colpegeu-lo
suaument damunt del taulell perquè la massa es distribueixi bé, la superfície
quedi regular i no es formin bombolles d'aire al bescuit (el motlle no s'ha
d'omplir més de la meitat).
Fornegeu-ho uns 30 min.
Deixeu temperar, desemmotlleu i un cop fred.
Ara posarem a escalfar la nata en un cassó i
tan aviat comenci a bullir apagarem el foc i afegirem la xocolata ben
trossejada ho deixem reposar uns minuts i després remenarem fins que la
xocolata quedi desfeta.
Ara amb cura la vessarem sobre el pa de pessic
fins cobrir-lo totalment.
Com a decoració, al plat es poden afegir uns
grills de taronja tallats al viu.
No hay comentarios:
Publicar un comentario