5 de mayo de 2023

Bundt de ricotta

El formatge crema és un dels lactis amb més contingut de greix. Això vol dir que quan afegim formatge crema a les masses de pa de pessic en lloc de llet, augmentem el greix del pa de pessic i farà que el pa de pessic sigui més humit i dens. A més, afegeixen certa acidesa de fons que resulta ser molt agradable en contrarestar el sabor dolç.






(Per a un motlle de corona de 24 cm)

Ingredients:
290 grs. de farina de blat
2 sobres dobles de gasificant
3 ous L a temperatura ambient
105 ml. d'oli d'oliva suau
300 grs. de sucre
La ratlladura de dues llimones
Un pessic de sal
250 grs. de formatge ricotta a temperatura ambient

Ingredients per al glacejat:
1/2 Llimona
100 grs. Sucre Glas







Preparació:
Batem els ous juntament amb el sucre i el pessic de sal a velocitat mitjana, 5 minuts.
Hi afegim l'oli a poc a poc mentre batem.
Afegim el formatge ricotta lleugerament batut i batem fins a integrar-lo.
Afegim la ratlladura de les llimones i batem fins a integrar-la.
Tamisem la farina juntament amb els gasificants i afegim a la barreja, batem a la velocitat més baixa que tingui la batedora fins a integrar-les.
Greixem el motlle, aboquem la massa i fiquem al forn preescalfat a 170 ° de 45 a 50 minuts.
Comprovem que està fet punxant amb un palet, deu sortir net, si no és així, deixem uns minuts més.
Traiem del forn i deixem reposar sobre una reixeta 15 minuts.
Passat el temps, desemmotllem sobre la reixeta i deixem refredar del tot.

Preparació del glacejat:
Esprem el suc de la llimona.
Tamisa el sucre.
En un recipient col·loca el sucre glass tamisat, fes un buit al centre i vés afegint molt a poc a poc el suc de la llimona i batent-ho fins a aconseguir el punt desitjat, potser et sobre una mica de suc en cas que la llimona fos molt gran.
Un cop aconseguida la consistència ja està llest per utilitzar.








No hay comentarios:

Publicar un comentario