15 de julio de 2017

Pastís fred de pinya i coco


Motlles desmotllable de 20-22cm.
Ingredients per la base:
125 gr. de mantega sense sal
115 gr. de galetes tipus Maria
3 cullerades de coco ratllat

Ingredients per al pastís:
4 fulles de gelatina neutra
1 pot de pinya de 800 gr.
100 ml. de llet de coco
400 ml. de nata per a muntar
60 gr. de sucre


Elaboració de la base:
Introduir les galetes en una bossa de congelats, tancar-la be i esmicolar les galetes amb un corró. També es poden triturar amb un robot de cuina.
Desfer la mantega al microones durant 45 segons, afegir-la a les galetes triturades, incorporar el coco ratllat , barrejar-ho be fins a obtenir una massa homogènia.
Estendre la barreja a la base del motllo i fer pressió amb una cullera per a que quedi igualada i premsada. Reservar a la nevera per a que s'endureixi.

Elaboració del pastís:
Posem a hidratar les quatre fulles de gelatina en aigua freda. En 5-10 minuts ja estaran.
Reservem 4 rodanxes de pinya, i posem la meitat del suc del pot en un cassó, al foc fins que comenci a bullir. Retirem el cassó del foc i incorporem les fulles de gelatina ben escorregudes, remenem be per a dissoldre-la be.
Posem la resta de rodanxes de pinya tallades al got de la batedora, afegim la crema de coco i triturem.
Incorporem al batut la barreja del suc de pinya amb la gelatina i barregem be.
Ara hem de muntar la nata, per a poder fer-ho cal que la nata estigui molt freda i si el bol i les varetes també ho estan serà més fàcil. Sacsegem be el bric de nata i pressionem per a que es desprengui tot de les parets. Afegim sucre i muntem hem de vigilar de no fer-ho en excés per tal de que no es talli.
Afegim mica en mica la barreja de pinya, coco i gelatina a la nata muntada, incorporant-la amb moviments evolvents per a que no baixi la barreja.
Aboquem amb cura la massa al motllo, podem posar una cullera o espàtula al fons i anar omplint poc a poc , que la massa caigui amb suavitat i no es trenqui la base de galetes.
Sacsegem el motllo per a que la barreja es reparteixi per igual i la superfície quedi igualada.
Decorem amb les rodanxes de pinya que havíem reservat i unes groselles i coco rallat. 
Deixem refredar a la nevera entre 6-8 hores per a que la mousse cualli.
I a punt per prendre, quan fa calor és un postre perfecte, per la seva combinació de coco i pinya


No hay comentarios:

Publicar un comentario