11 de noviembre de 2016

Fruites i crema en pasta de full


Ingredients:
1 làmina de pasta de full (la meva del Lidl)
Fruita variada al vostre gust
1 ou per pintar la pasta de full.
Xips de xocolata

Per a la Crema:
1/2 litre de llet.
3 rovells d'ou.
4 Cullerades plenes de maizena o fècula de blat de moro.
Pela de llimona o essència de vainilla.
4 Cullerades de sucre.

 Per la brillantor: (almívar)
1 got d'aigua.
1/2 got de sucre.
1 sobre de gelatina neutra, 1 o 2 làmines de gelatina neutra.


Preparació:
El primer que farem, serà posar una mica del 1/2 litre de llet (com 1/2 got). I ho reservem.
La resta de la llet la posem en un cassó a escalfar, amb la pela de llimona o l'essència de vainilla (el que més ens agradi) i el sucre.
Escalfarem a foc mitjà, perquè es barregin bé els sabors.
A la llet que teníem reservada en el vas, tirarem la maizena o fècula de blat de moro, 4 cullerades plenes, i barregem molt bé, amb una forquilla perquè no quedi cap grumoll.
A aquesta barreja, també li afegim les 3 rovells d'ou, i barregem bé de nou.
Això ho afegim a la llet que tenim escalfant alerta que no estigui a temperatura molt alta no cal que arribi a bullir, abans traiem la pela de llimona en el cas que la tingui i amb unes barilles, remenem bé uns 3 minuts. Notarem molt ràpid que es comença a espessir.
Retirem del foc, i el posarem en un recipient per deixar-lo refredar a la nevera unes hores.
Jo li solc posar paper film fregant la crema, ja que això farà, que la capa més superficial, no es quedi crosta.
Quan estigui ben freda, estarà a punt per fer-la servir.
Mentre la crema va perdent temperatura.
Seguirem amb la pasta de full, preescalfar el forn  a uns 175 º.
Preparem la pasta de full, el qual si és congelat, traurem uns 30 minuts, si és fresc, no caldrà.
Posem la placa de pasta de full sobre de paper vegetal, i dobleguem les vores cap a dins com a un 1 cm o 1/5 cm aproximadament.
Punxarem amb una forquilla, el que és tota la base de la pasta fullada, menys les vores. (Això farà que en el forn, la base no pugi, però les vores sí augmentin i així podrem omplir sense cap problema, a part que queda més bonica).
Batem l'ou, i amb ell, pintarem les vores que teníem doblats ... ojo!!! .. Només les vores.
Posarem al forn com uns 20-25 minuts a 175 º, com sempre depenent de la potència del forn. Quan veiem que està ja dauradet, traiem i deixarem refredar.
Mentre es refreda la pasta de full, preparem ara la brillantor per el pastís, i és tan senzill com posar en un cassó l'aigua i el sucre i portar-lo a ebullició, fins que veiem que es comença a evaporar l'aigua. Si utilitzem una làmina de gelatina neutra, la posarem en remull en una mica d'aigua freda, fins que s'estovi, i després (la escorrem bé) i incorporem a la barreja i remenem, ja fora del foc. Si és gelatina en pols l'hi afegim costat de l'aigua i el sucre per coure-ho junt.
Deixem refredar i notareu que la gelatina comença a espessir. Reservem.
Rentem les fruites i tallem.
Per al muntatge, posarem la crema pastissera sobre de la base del full que estarà ja freda.
Col·loquem les fruites partides sobre, i amb un pinzell, li donem bé a totes les fruites amb la brillantor i si voleu a les vores de pasta de full també. Ara podriem posar les xips de xoxolata.
El almívar té dues funcions una donar brillantor perquè quedi més bonica i l'altra protegir les fruites perquè no es posin negres
Fiquem a la nevera perquè estigui fresqueta, i ja tenim a punt el pastís de pasta de full amb fruites fresques.



Bon profit...

No hay comentarios:

Publicar un comentario