17 de diciembre de 2015

Brownie

Un brownie (literalment 'marroncito'), també conegut com brownie de xocolata és un pastís de xocolata petit, típic de la gastronomia d'Estats Units. Es diu així pel seu color marró fosc, o brown en anglès. De vegades es cobreix amb xarop espès de xocolata i pot portar dins trossets de nous, xocolata, butterscotch (una mena de toffee cruixent), mantega de cacauet.


Ingredients:
60 gr. de cacau pur sense sucre
113 gr. de mantega sense sal
2 ous L
175-200 gr. de sucre moreno
30 gr. de farina de rebosteria
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 mica de sal
125 gr. de nous o pacanes lleugerament trossejades (opcional)



Preescalfar el forn a 165ºC i greixar o cobrir amb paper sulfuritzat un motlle quadrat d'uns 20 centímetres de costat.
Fondre la mantega amb el cacau en pols, remenant a foc lent fins aconseguir una barreja homogènia i suau. Retirar i deixar refredar uns minuts. Tirar en un recipient mitjà i afegir els ous un a un, i la vainilla, batent amb unes varetes.
En un altre recipient barrejar la farina amb el sucre, la sal i les nous. Incorporar a la barreja de cacau i remoure bé però amb suavitat, fins a tenir una massa homogènia, sense grumolls secs. Omplir el motlle i enfornar durant uns 35-40 minuts. Esperar que es refredi i tallar la manera correcta és en quadrats.


Hi ha qui els prefereix calentets i acabats de fer, altres aposten per deixar-los refredar fins i tot a la nevera són un mos deliciós que encantarà als més xocolaters. Amb un got de llet fresca i una mica de gelat de vainilla, és un berenar o postres per permetre un capritx.


deliciós!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario