29 de agosto de 2015

Pastís tres xocolates


El pastís tres xocolates és un clàssic, és una de les receptes que sempre va bé tenir-la a , et pot treure de molts d'apuros i encanta als nens.

Fàcil de fer i no necessita forn. Un consell utilitzar una bona xocolata la diferència està en el resultat final.

Segur que us agradarà!!

Ingredients:

150 gr. de xocolata negra
150 gr. de xocolata amb llet
150 gr. de xocolata blanca
200 gr. de galetes Maria
100 gr. de mantega
3 Sobres de quallada ( tipus Royal )
600 ml. de nata per muntar 35% MG.
600 ml. de llet

Prepararem 6 gots: 3 per la nata amb 200 ml. cadascun i 3 per a la llet també amb 200 ml. cadascun.
Començarem preparant la base, per a això triturem amb una picadora de cuina o bé passant-los un corró a les galetes ficades dins d'una bossa de plàstic. Quan estiguin en pols fina hi afegim els 100 grams de mantega fosa i formem una massa que anirem enganxant a la base d'un motlle per a pastissos desmuntable de 20 o 22 centímetres folrat amb paper de forn per la part de baix. Reservem a la nevera.
Seguirem preparant la capa de xocolata negra. Posem per a això en un cassó tota la nata i 100 mil·lilitres de llet a escalfar, deixant els altres 100 a part i en els quals dissoldrem el sobre de quallada, vigilant que no quedin grumolls.
Una vegada que estigué calenta la llet i la nata afegim la xocolata negra a trossos menuts i remenem amb varetes fins que es dissolgui bé en el líquid. Afegim la resta de la llet amb la quallada dissolta i portem sense deixar de remenar a ebullició, coent la barreja durant dos o tres minuts vigilant que no s'enganxi al fons del cassó. És important que bulli perquè la quallada funcioni i la crema quedi sòlida.
Aboquem la crema de xocolata negra sobre de la base i deixem reposar perquè vagi quallant mentre preparem la de la xocolata amb llet.
Per prepara la de la xocolata amb llet seguim les mateixes instruccions que per a l'anterior, l'únic que canvia és el tipus de xocolata. Un cop cuita aquesta crema l'aboquem sobre de la de xocolata negra abocant amb compte per sobre d'una espàtula perquè no ens foradi la capa de xocolata negra. Tornem a deixar reposar mentre preparem la capa de xocolata blanca.
Realitzem el mateix procés que les altres dues vegades, però amb la xocolata blanca, i per acabar tirem la capa de xocolata blanca com a capa final. Deixem un mínim de sis hores a la nevera perquè qualli perfectament, si és possible és preferible preparar les postres el dia anterior i desemmotllem amb cura un cop ben freda.
Podeu decorar el pastís al vostre gust, és preferible evitar les fruites tallades perquè el seu suc podria espatllar la xocolata, com podeu veure jo simplement he ratllat una mica de xocolata amb un color diferent a la ultima capa.

Consell perquè no se separin les capes al servir-la:

Les capes es separen perquè s’ha deixat passar massa temps entre capa i capa. Aquesta és una forma d'assegurar-se que no es barregin les xocolates però si s'espera massa temps es produeix aquest inconvenient.
Un truc, és deixar passar prou temps, però rascar amb una forquilla la superfície de la capa anterior abans de tirar la següent, perquè així es mantinguin juntes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario