14 de septiembre de 2013

Bundt Cake de xocolata, cafè i nous



INGREDIENTS :

240 gr.farina blat tot ús
65 gr.nous ben picades
1/2 culleradeta pols de coure ( Royal , llevat químic )
1/2 culleradeta de sal
185 + 20 gr.mantega
64 gr . xocolata de cobertura
45 ml.café espres acabat de fer
1/2 culleradeta café espres en pols ( instantani )
215 gr.sucre blanc ( la normal )
3 ous XL
1-1/2 culleradetes extracte de vainilla
185 ml.de llet

PREPARACIÓ :

Fondre a bany maria la xocolata amb els 20 gr.de mantega , el cafè espres , i l'espres soluble . Tenir la precaució de fer-ho a baixa temperatura . Batre aquesta barreja fins que estigui perfectament uniforme i tots els ingredients integrats . Deixar refredar i reservar.
Preescalfeu el forn a 175 º .
Preparar un motlle bundt de 22cm . amb esprai especial de desemmotllat (també ho podeu fer amb un paper de cuina untat amb oli passant-lo per tots els costats del motlle ).
Tamisar junts la farina , pols de coure , la sal i reservar.
Batre la mantega amb el sucre fins que aconseguim una barreja suau , i esponjosa  i el sucre s'hagi dissolt totalment .
Afegir els ous lleugerament batuts un a un, a velocitat mitjana . No afegir el següent fins que l'anterior estigui totalment integrat .
Incorporar l'extracte de vainilla .
Afegir la farina que teníem reservada en tres vegades alternant amb la llet , batre fins que just s'hagi incorporat , començant i acabant amb la farina .
Ara ja podem posar a la massa els trossos de nous i amb ajuda d'una espàtula donarem unes voltes per integrar-les ( d'una nou podeu fer quatre trossos ) evitar els trossos molt petits i les pelletes  en cas contrari ens quedara molt dens i poc agradable .
Retirar amb una espàtula , una mica menys de la meitat de la massa i posar-la en un bol a part . Afegir- hi la xocolata fosa i integrar tot amb una espàtula fins que estigui uniformement mesclat.
Abocar la primera barreja en el motlle bundt que teníem preparat i allisar la superfície . Tirar la barreja amb la xocolata a la part superior i allisar .
Enfornar aproximadament uns 40-45 minuts , o fins que al punxar amb una broqueta al centre , surti totalment neta .
Deixar refredar en el motlle sobre una reixeta 10 minuts . Passat aquest temps desemmotllar i deixar refredar totalment cap per a baix sobre una reixeta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario