26 de mayo de 2013

Charlota de maduixes

Ingredients:
1 sobre de preparat per a natilles
6 fulles de gelatina en lamines
2 cullerades de sucre de vainilla
700 ml. de llet
120 gr. de sucre
200 gr. de maduixes
150 gr. de melindros
Nata per a muntar  



Utensilis:
1 cassó
unes varilles manuals
1 motlle 15 cm. diàmetre
Film transparent
 



Preparació:
Cobrir tot el motlle en film transparent (fons i parets).
Remulla les fulles de gelatina 5 minuts en aigua freda, escorrem  suaument  i reservar-les.
Rentar les maduixes i tallar-les a lamines.
En una bol desfer el contingut del preparat de natilles amb una mica de llet , posar la resta de la llet en un cassó i afegir el sucre de vainilla, el sucre normal i la resta de la llet en la que em desfet les natilles portar-ho al foc i regirar suaument fins que espessí.
Treure el cassó del foc i afegir les lamines de gelatina ja remullades i escorregudes i regirar fins que estiguen integrades completament a la crema.
Cobrir tot en voltant del motlle amb els melindros.
Posar la tercera part de la crema, després una capa de maduixes a lamines, la segona part de la crema i un altra capa de maduixes i per últim la resta de la crema.
Guardar alguna maduixa per a la decoració.
Quan haguí perdut temperatura ho guardarem a la nevera  3-4 hores com a mínim, però millor si es d’un dia per al altre.
Traurem el pastís del motlle, si és desmotllable ens sera mes facil, en cas contrari agafarem amb les dues mans el film que sobresurt per la part de dalt del motlle i amb un moviment ràpid el traurem a fora, tallarem tot el film que quedi a la vista.
Al moment de servir-ho, muntem la nata i ho decorem amb una mànega pastissera i unes maduixes al damunt.
També li podem posar una cinta al voltant per decorar-la.




No hay comentarios:

Publicar un comentario