10 de mayo de 2021

Galette de poma i panses

Les galettes són una especialitat gastronòmica de la regió francesa de Bretanya. Es tracta d'una variant de les creps en què s'utilitza per a la massa farina de blat sarraceno.



Per a la massa brisée:
200 grs. de farina sarraceno
1/4 culleradeta de sal
100 grs. de mantega freda, tallada en cubs
1 rovell d'ou
1 cullerada de sucre
Ratlladura de mitja llimona
3 cullerades d'aigua gelada

Barrejar tots els ingredients menys el rovell i l'aigua, i pastar fins a formar un sorrejat (textura arenosa) llavors incorporar el rovell d'ou i l'aigua, i barregem fins a poder formar la massa.
Forma una bola amb la masa, embolicar-la en paper film i portar-la a la nevera uns 30 minuts.
Escampar una mica de farina a la taula , retirar la massa de la nevera i estirar-la en forma de cercle de 30 cm. aproximadament. Amb l'ajuda d'un corró de pastar, traslladar la massa a una safata per forn, cobrir amb paper film i portar-la a la nevera mentre fem el farciment.


Per al farciment:
3 pomes verdes mitjanes o 2 grans
1 1/2 cullerada de fècula de blat de moro (maizena)
50 grs. de sucre
Ratlladura de mitja llimona
75 grs. de panses de raïm (de la varietat que més els agradi)
20 grs. de mantega fosa, per pinzellar
Sucre per empolvorar

Encendre el forn a 180º
Pelar i tallar a quarts les pomes, retirar el centre i tallar cada quart a grills. Posar-los en un recipient juntament amb la fècula, el sucre, la ratlladura de llimona i les panses, i barrejar bé.
Retirar el paper film que cobreix la massa i distribuir el farcit, deixant 5 cm. de les vores sense el mateix, Suaument tancar les vores de massa sobre el farciment, deixant visible el centre del pastís. Pintar la massa amb la mantega fosa i escampar-hi el sucre.
Enfornar  aproximadament 40 minuts fins que la massa estigui daurada. Retirar de forn, deixar refredar per 10 minuts i passar la galette a una safata.

Us aconsello menjar-la tèbia!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario