3 de noviembre de 2017

Quart mallorquí

Avui tenim un esponjós pa de pessic típic de la rebosteria balear que segurament per a molts no és una cosa nova. Es coneix com a quart mallorquí i porta només tres ingredients. Sí heu sentit bé. Porta només ous, sucre glas i fècula de patata. Se sol prendre amb gelat d'ametlles o amb una bona tassa de xocolata. 
   
                                          👇👇👇👇


INGREDIENTS:
8 clares d'ou
235 gr. de sucre glas
8 rovells d'ou
165 gr. de fècula de patata tamisada
Sucre glas per decorar

ELABORACIÓ:
Escalfem el forn a 180 º C. i untem amb mantega un motlle quadrat desmuntable, i l'empolvorem amb farina.
Muntem les clares d'ou en un robot de cuina i a mig muntar comencem a afegir a poc a poc el sucre glas.
Continuem batent fins a obtenir una merenga.
A part batem una mica els rovells amb unes varetes.
Els afegim al merenga de forma envoltant amb ajuda d'una espàtula gran.
Tirem la fècula de patata a poc a poc i barregem de forma envoltant per no baixar el batut.
Aboquem la massa al motlle i posem al forn entre 15 i 25 minuts, o fins que punxem amb un palet i aquest surti net.
Retirem del forn, deixem reposar 15 minuts, desmotllem, tallem en rectangles o quadrats i deixem refredar sobre una reixeta.
Empolvorem aquest esponjós quart mallorquí amb sucre glas i servim.

-Els ingredients i l'elaboració els hem agafat del bloc La cocina de Ani



bo bo de debò¡¡¡



No hay comentarios:

Publicar un comentario