9 de octubre de 2017

Crema de cacau i avellanes casolana


Crema de cacau i avellanes

La crema de cacau i avellanes és d'aquestes receptes que és millor no fer si no tens força de voluntat, perquè una vegada que comences no pots parar de menjar. A més, amb l'excusa que és casolana i més sana, acabes posant-te les botes.
El millor de tot és que es prepara en menys de 10 minuts i per fer-la només cal una batedora o robot de cuina. 

Jo he utilitzat oli de coco perquè amb el fred s'endureix i fa que la crema de cacau i avellanes tingui una consistència més dura, però podeu fer servir l'oli que vulgueu. Si utilitzeu xocolata en pastilla en comptes de en pols, també us quedarà més sòlida.

INGREDIENTS
100 gr. d'avellanes torrades i pelades.
50 gr. d'oli (jo he utilitzat de coco)
20 gr. cacau pur en pols 0% sucre (Valor) o 40 grams de xocolata 70%
40 gr. de sucre moreno 
100 mil·lilitres de llet 
1 culleradeta d'extracte de vainilla (opcional)

INSTRUCCIONS
Torra les avellanes al forn durant 12 minuts a 160 graus i retira la pell. També les pots comprar torrades i ja pelades.
En una batedora o robot de cuina afegim les avellanes torrades i les molem. Depenent de la potència de la picadora tardareu més o menys en triturar les avellanes, heu de aconseguir que quedi una pasta ben fina i cremosa, això serà degut a que les avellanes han deixat anar el seu oli.


Crema de cacau i avellanes
Afegim l'oli (l'ideal és que estigui líquid, així que si feu servir oli de coco i està sòlid escalfar una mica perquè es fongui), el cacau en pols (o la xocolata), el sucre, la llet i l'extracte de vainilla . Tornem a batre fins que tots els ingredients estiguin ben integrats i la crema sigui uniforme.
Deixem reposar a la nevera durant almenys 2 hores perquè la textura sigui més consistent, encara que si no podeu esperar podeu menjar-la en el moment.

Crema de cacau i avellanes

Animeu-vos a preparar la vostra crema de cacau i avellanes, podem menjar mes sa sense renunciar a aquest petit plaer¡¡

No hay comentarios:

Publicar un comentario