5 de diciembre de 2016

Galetes gingebre Nadal

Les galetes de gingebre són un dolç tradicional de Nadal 🎄, especialment a Europa. Se li poden donar multitud de formes per crear un ambient més nadalenc: estrella, avet, cor, casa ... Però una de les formes més esteses és la de ninot.

El seu origen es remunta a la reina Isabel I d'Anglaterra, que regalava galetes de gingebre amb forma d'home. Es poden aprofitar les festes de Nadal per demanar als nens que ens ajudin a elaborar aquestes galetes. Gaudiran molt decorant.🎅


Ingredients:
260 gr de farina
150 gr de mantega
100 gr de sucre morè
5 grams de bicarbonat
1 culleradeta de canyella en pols
1 culleradeta de gingebre en pols
1 ou
sal
Per decorar (opcional):
1 clara d'ou
100 gr sucre glacé
suc de mitja llimona
colorant alimentari


En un bol barreja la farina tamisada, el sucre morè, el bicarbonat, la canyella, el gingebre i una mica de sal. Bat l'ou i afegeix-ho a la barreja. Després, afegeix la mantega a punt de pomada i barreja fins a tenir una massa homogènia.
Empolvora una mica de farina en una superfície llisa i col·loca la massa a sobre. Estira amb un corró fins a tenir mig centímetre de gruix.
Talla la massa amb motlles amb motius nadalencs i col·loca'ls sobre una safata folrada amb paper de forn. Introdueix en el forn preescalfat a 180 º C durant 15-20 minuts, fins que estiguin daurades. Retira del forn i deixa refredar abans de servir.
Si vols decorar les galetes, bat la clara a punt de neu i afegeix poc a poc el sucre glacé i unes gotes de suc de llimona. Afegeix colorant alimentari (opcional).
Quan les galetes estiguin fredes, decora amb el glacejat.
Consell:
Les galetes surten toves del forn, però quan es refreden, queden cruixents. Per això convé col·locar-les sobre una reixeta perquè es refredin completament.


Bon Nadal¡¡


No hay comentarios:

Publicar un comentario