6 de junio de 2015

Pastís de formatge america " New York Cheesecake "

New York Cheesecake unes postres fetes a base de formatge crema o formatge quark, sucre i algunes vegades altres ingredients, com ara: ous, crema de llet, nata, fruites o baies (maduixes, móres, móra blau, nabius i, inclusivament , llimones o taronges, etc.). També poden agregar certs saboritzants, com ara melmelada o xocolata. Tots aquests ingredients es col·loquen en una capa o crosta feta de galetes triturades, galetes Graham, o pa de pessic que pot ser enfornat o sense enfornar. La base estil rebosteria, és al forn, i aquest pastís de formatge és molt més lleuger que un de tradicional no cuinat.


Ingredients per la base de galetes:
50 gr. galetes tipus Maria
30 gr. de mantega
1 cullerada d'essència de vainilla
35 gr. de fruits secs al gust (nous, avellanes, ametlles, etc)



Ingredients per a la crema de formatge:
2 ous M
300 gr. de formatge "Philadelphia"
250 ml. de nata amb 35% matèria grassa
100 gr. de sucre
1 iogurt grec
melmelada de gerds o maduixa (decoració)
maduixes i gerds naturals (decoració)


Preparació de la New York Cheesecake:
Primer tritura les galetes fins que quedin com pols i després trosseja bastant els fruits secs. Un cop tinguis això, fon la mantega al microones fins que quedi líquida i incorpora l'essència de vainilla.
Posa en un motlle desmotllable (fa servir un motlle de 10 o 12 cm) per a un motlle més gran doblar les quantitats, les galetes, els fruits secs i afegeix la mantega amb la vainilla. Assegura't que la barreja liquida arribi a tot arreu, i que la massa que es crea quedi ben compacta. Per això estreny amb els dits o amb una cullera. Un cop fet això folra el motlle amb paper d'alumini per la part exterior. Escalfa el forn a 180 graus, i un cop assolida la temperatura, introdueix el motlle al forn durant 10 minuts, perquè es dauri i s'endureixi la base.
Mentrestant, preparem la crema de formatge, així que bat els ous amb el sucre, fins que blanquegin. A continuació afegeix la nata, el iogurt grec i el formatge. Caldrà que bates aquesta barreja amb la batedora, però fes-ho amb cura, procurant que agafi la menor quantitat d'aire.
Passats els 10 minuts, retira el motlle del forn, i baixa la temperatura del mateix fins als 160 graus. Aboca la crema de formatge sobre la base de galetes que ja estarà cruixent i posa el motlle en alguna safata amb fondària. El que farem serà posar-li una mica d'aigua, com un dit d'altura, ja que el pastís la posarem al forn al bany maria. El paper de forn que vam posar al principi ens assegurarà que no entri aigua a la pastís.
Introdueix-la al forn a 160 graus i forneja durant 1 hora i 45 minuts. Un cop passat el temps, apaga el forn, obre una mica, i deixa-la refredar dins.
Un cop estigui freda, posa-me a la nevera un parell d'hores. Un cop passat el temps prepararem la cobertura de melmelada per acompanyar i decorar la nostra pastís. Per liquar la melmelada, posa unes tres cullerades soperes de la mateixa en un cassó, una o dues d'aigua i deixa que la melmelada es fongui i liqüi una mica a foc lent. Escalfem de manera suau fins que es formi un xarop. En el mateix recipient on està el pastís de formatge ja freda tirem la melmelada, per decorar-la i donar-li un toc d'acidesa jo li he posat unes mores. Un cop acabem fiquem de nou el pastís a la nevera fins l'hora de servir.



Una veritable delícia per als amants del formatge !!


No hay comentarios:

Publicar un comentario