23 de febrero de 2015

Galetetes d'ametlla

Si algú pensava que les coses senzilles, no poden ser bones !!! Estava equivocat i la prova són aquestes galetes, ràpides de preparar i enfornar i de pocs ingredients, a més són adictives un cop comences a menjarne ia no pots parar.

Una vegada preparades les podeu guardar en una caixa llauna i servir les per acompanyar el cafè o te.




Ingredients :

90 gr. de farina
100 gr. de sucre glaç
60 gr. de mantega derretida
2 Clares d'ou lleugerament batudes
Essència d'ametlla (opcional)
ametlles filetejades




Preparació :


En un bol tamisem la farina i el sucre junts i fem un lloc en el centre. Afegim la mantega i l'essència, si en volem posar.
Barregem una mica amb unes varilles i col·loquem les clares d'ou, ara si que remenem fins que la barreja sigui homogènia i sense grumolls.
Tapem amb paper film i deixem reposar una hora.
Passat el temps tirem una cullerada de la barreja sobre una safata de forn coberta de paper vegetal. La estirem amb la part plana de la cullera formant un cercle.
Així amb tota la massa. Li col·loquem damunt unes làmines d'ametlla i portem a forn preescalfat a 170 º C durant 12 minuts fins que les vores adquireixin un color daurat. Retirem de la safata del forn (es desenganxen sense major dificultat) i deixem refredar sobre una reixeta ...





Són tan bones com senzillesaixí que no hi ha excuses per no fer-les.


No hay comentarios:

Publicar un comentario