31 de mayo de 2014

Macarons Lemon Curd

STOP¡¡los macarons ja fa temps que els coneixem i sabem el que són. Finalment s'han obert camí en els supermercats i grans superfícies. Te'ls serveixen en diferents sabors i a preus molt barats.Son macarons fets industrialment, sense cap afecte cap a aquest dolç tan delicat, però bé sobre gustos colors i per sortir d'un apuro donen el pego.
Per si sou dels que hos agrada disfrutar d'un bon macaron, podeu provar amb aquesta recepta, no és una feina fàcil fer macarons, però val la pena provar-ho.


 Ingredients:
200 gr. de sucre glas
100 gr. d'ametlla mòlta
120 gr. de clara d'ou
un pessic d'albumina (opcional)
40 gr. de sucre
la ratlladura d'1 llimona molt fina

lemon curd:
60 gr. de sucre
67 ml. de suc de llimona
1 ou L
20 gr. de mantega freda
la ratlladura d'1 llimona

Rentem i assequem la llimona, ratllem bé la closca i reservem.
Tamisem el sucre glas i la farina d'ametlles (jo sòl tamisar dues vegades) i reservem.
Posem les clares en una font neta i seca, quan comencin a escumar sense deixar de batre afegim el sucre en forma de pluja o a cullerades, seguim batent fins a obtenir una merenga ferma i brillant (tipus escuma d'afaitar).
En aquest punt incorporem  la ratlladura de la llimona.
Amb moviments envoltants incorporem la meitat de la barreja de sucre glas i ametlles a les clares amb l'ajuda d'una espàtula de silicona.
Afegim l'altra meitat i seguim remenant fins a obtenir una massa homogènia, intentant en tot moment que no es baixin les clares. (Aixeca l'espàtula, la massa ha de caure com una cinta).
Li posem un filtre del 12 a la màniga pastissera, farcim i fem cercles d'uns 3-4 cm (jo faig una plantilla en paper de forn perquè tots tinguin la mateixa mida). L'ideal és que prepareu dues o tres safates, així si teniu algun problema amb la primera podreu corregir amb la segona).
Li donem uns cops secs a la safata per la part de sota per eliminar qualsevol bombolla.
Deixem que els nostres macarons s'assequin (el mateix triguen 35 minuts que 3 hores depèn del dia i de la humitat de l'ambient). Triem un dels macarons i toquem per les vores sempre el mateix, estaran a punt quan no se'ns enganxi la massa als dits.
Preescalfem el forn a 140 ºc i posem al forn durant 10-12 minuts. 
Deixem que es refredin per complet, després els enlairem del paper i els fiquem a la nevera en un tupper durant 24 hores.
En un pot posem el sucre, la ratlladura de llimona, l'ou ben batut, el suc de llimona i els posem al bany Maria sense deixar de remoure en cap moment.
Afegim la mantega i seguim remenant fins que comenci a espessir.
Quan espesseixi una mica el retirem del foc (quan es refredi espessa més).
Passem pel colador i ho guardem en un pot de vidre esterilitzat.
Passades les 24 hores de repòs dels macarons, batrem una mica la crema de llimona per fer-la més cremosa i ja podrem omplir els nostres macarons.



Que us semblem?? es veuen i estan deliciosos...

No hay comentarios:

Publicar un comentario