8 de diciembre de 2022

Tot de galetes per al Nadal

Les galetes de Nadal són tradicionalment galetes de sucre tallades en diverses formes relacionades amb el Nadal.

A més de la varietat de formes també poden tenir diferents sabors i decoracions.



GALETES DE MANTEGA DECORADES AMB PASTA DE SUCRE




Abans de ficar-les al forn fer un petit forat per després poder passar un llaç i penjar-les a l'arbre.








Reis mags d'Orient carregats de regals.


























   GALETES DE MANTEGA DECORADES AMB GLASA REIAL






GALETES DE MANTEGA DECORADES AMB LACASITOS






GALETES DE JENGIBRE DECORADES AMB GLASA REIAL

Galetes d'home de gingebre o pa de gingebre: un clàssic nadalenc per decorar, regalar o devorar. Potser les galetes de gingebre siguin un dolç nadalenc més recent al nostre país, però la tradició del pa de gingebre, pa d'espècies o lebkuchen sí que és un imprescindible ja.

Aquestes galetes destil·len tendresa i simbolitzen alegria, amor i unió familiar.
   
     

     




Mini casetes per col·locar a l'extrem de la tassa.



Desitjo que us hagi servit d'inspiració.

14 de septiembre de 2022

Pastís de número el 30

El pastís de números o també anomenat pastís Adiskosh que era el nom de la seva inventora a Instagram, va ser creat per la genial repostera Adi Klinghofer, i s'ha guanyat un lloc molt merescut entre els pastissos de tendència.
Els pastissos de nombre són sempre un encert, vistosos i alegres.

Hem de triar els elements que col·locarem a sobre, els colors i elements que utilitzarem. Habitualment, s'utilitzen macarons, algun tipus de merenga, flors fresques, gominoles, fruits del bosc a la nostra elecció, però també podem col·locar galetes, fruits secs, o qualsevol altre element que ens agradi.


Fruita i gominoles.




Fruita i gominoles




Fruita, macarons, gominoles i flors fresques




Fruita, flors fresques i merengues




Xocolatines, gominoles i merengues.

2 de agosto de 2022

Gotets amb figues

Postres en gotets, resulta molt útil poder elaborar aquest tipus de postres perquè et resol gran part del problema de l'emplatat a més pots deixar-los fets i ja no has de preocupar-te de res fins al moment de servir-los.





Ingredients per preparar els gotets:
Iogurt grec
Figues
Mel de flors
Crumble


Ingredients per al Crumble:
150 gr. de farina normal tot ús
50 grs. d'ametlla mòlta o farina d'ametlla
130 gr. de sucre moreno
100 gr. de mantega freda
Un pessic de sal


Elaboració Crumble:
Posem tots els ingredients en un bol i els unim amb les dues mans, anem integrant-ho tot i se'ns ha de quedar com una sorra de platja humida. Així de fàcil.

Tindrem el forn preescalfat a uns 180ºC aproximadament

Calor amunt i avall o amb aire el tindrem uns 10-12 minuts aprox. segons el teu forn vés amb compte que es dauren els cantons de seguida.

Ho podem posar a la safata del forn com si fos una galeta gegant i després de coure en calent ho destrossem que quedi com molles

O ho podem posar al forn ja en molles que després de coure també trossejarem una mica més amb les mans.

Sempre ho trossejarem en calent. Després queda cruixent que donarà un toc especial a les nostres postres en copa o got.

El crumble un cop esmicolat i fred el podem guardar en un pot de vidre i tenir-lo llest per a diferents preparacions.


Com muntar els gotets:
Posarem una mica de crumble al fons d'un gotet, una capa de iogurt que haurem batut una mica per donar-li una textura homogènia, una mica de mel per sobre, uns trossets petits de figues, decorarem amb una mica més de crumble i iogurt i  un quart de figa. 





Unes postres fàcils i delicióses!!

20 de julio de 2022

Paleta de mango i coco

Els gelats són un aliment universal i vénen de gust a qualsevol època de l’any, però les temperatures elevades animen encara més a gaudir d’aquest deliciós aliment, és un producte molt refrescant, deliciós i nutritiu consumible en diferents sabors, formes i grandàries.


Aquests són fàcils i ràpids de preparar


Ingredients:
Mango
llet de coco

Barrejar el doble de mango triturat que de llet de coco i emplenar els motlles, així de fàcil.    

Bon estiu!!

3 de julio de 2022

Milfulls de crema pastissera

Un clàssic entre els clàssics de pastisseria. Aquestes postres estan formades per una base de pasta de full, farcit de crema pastissera i cobert d'un glacejat blanc i decorat amb xocolata negra.





Necessitem:
1 paquet de massa de pasta de full
sucre glas

Per a la crema pastissera:
750 ml. de llet
1 pal de canyella
1 pell de llimona
3 ous
150 gr. de sucre
75 gr. de maizena

Per a la decoració:
Glacejat ( 9 cullerades Sucre glass + 3 cullerades d'aigua )
50 gr de xocolata negra




Estira la massa i deixa-la al mateix paper sulfurat que ja té.
Amb una forquilla punxa tota la base.
Refrigerar durant 30 minuts.

Crema pastissera:
Poseu a bullir la llet amb el pal de canyella y la pel de llimona.
Mentrestant, poseu els rovells en un bol i barregeu-los amb el sucre. 
Batre bé amb les varetes fins que comenci a aclarir-se el color i agafe un color blanquinos.
Afegir la maizena i barrejar.
Quan la llet està prou infusionada traiem la canyella i la llimona i afegirem a poc a poc a la barreja de rovells.
Després ho posarem tot junt de nou a la cassola a foc mitjà sense parar de barrejar amb una cullera de fusta fins que s'espesseixi. 
Aquesta etapa pot durar com a mínim 10 min.
Col·loca film transparent en un recipient, aboca la crema pastissera calenta i cobreix amb un altre film arran per evitar que s'assequi. Deixeu-ho refredar.

Escampar-hi sucre glas sobre la placa de pasta de full que haurem tret de la nevera i enfornar 25 minuts a 190°C.

Deixeu-ho refredar.
Quan la pasta de full s'ha refredat, tallar en 3 bandes de la mateixa amplada.
Fes servir un ganivet de serra sense recolzar a la pasta de full, o es trencarà. 
Fes-ho amb moviments suaus serrant a poc a poc.
Posa una dels trossos com a base. Aplica una capa de crema pastissera i allisa amb l'espàtula.
Col·loca una segona banda de pasta de full pressionant lleument. 
Torna a emplenar amb crema pastissera. 
Acaba amb una última capa de pasta de full.

Decoració:
Preparar tots els ingredients abans de decorar, ja que ho hauràs de fer el més ràpid possible.
Fondre la xocolata i col·loca-ho en una xeringa o màniga pastissera.
Per fer el glacejat, en un bol, posarem les 3 o 4 cullerades d'aigua i anirem afegint a poc a poc el sucre glass perquè es vagi formant una crema espessa.
Si al moment de fer-ho servir s'ha endurit pots escalfa el glacejat uns 15 segons al microones (no més!)
Aboca el glacejat sobre la superfície del milfulls
Allisa amb una espàtula el més ràpidament possible. No passa res si el glacejat cau pels costats.
Immediatament després, fes línies horitzontals amb la xocolata, amb una separació de 1 cm més o menys.
Després, amb la punta d'un ganivet o un escuradents de broqueta, fer traços a dalt amb una separació de 2 cm.
Després fer el mateix però cap avall entre les línies que vas fer anteriorment.
Aquesta etapa s'ha de fer relativament ràpid, ja que el glacejat es va endurint.
Refrigerar 30 min.

Després, tallar porcions de 5 cm d'amplada més o menys serrant la pasta de full sense recolzar-nos.
  

Bon profit!!