26 de marzo de 2025

Cóc ràpid


El CÓC RÀPID de iogurt! Senzill, simple i boníssim: el de tota la vida que mai no falla. El cóc ràpid és el teu aliat perfecte per a aquells dies en què vols menjar alguna cosa dolça i deliciós però sense complicacions a l'hora de cuinar-lo. És perfecte perquè és una recepta que es fa amb ingredients que pràcticament tots tenim a casa i, a més, és tan fàcil que fins i tot algú que sàpiga poc de cuina li sortirà perfecte.




Utilitzem com a mesura el recipient del iogurt

1 iogurt natural (sense ensucrar)
La ratlladura de llimona
El suc d'una llimona
4 ous L
3 mides del iogurt de farina
2 mides del iogurt de sucre blanc
1 mida de iogurt d'oli de gira-sol o oli d'oliva suau
1 sobre de llevat royal

Mantega i farina (per al motlle) o papel vegetal




Comencem barrejant els ous amb el sucre fins que blanquegin amb un batedor de varetes o un robot de cuina.

Ratllem la pell de la llimona evitant la part blanca que amarga i traiem tot el suc.

Agreguem, el suc, la ratlladura, el iogurt i l'oli. Continuem barrejant.

Ara és moment d'afegir la farina i el llevat, tamisem tot plegat per evitar que apareguin grumolls. Barregem de manera homogènia i sense excés deixem reposar uns 10 minuts perquè s'assenti la massa mentre preescalfem el forn a 180º i preparem el motlle.

Utilitzem un motlle quadrat d´uns 20x20cm.

Untem el motlle amb mantega i una mica de farina perquè no s'enganxi. També hi podem posar paper vegetal perquè no s'enganxi.

Aboquem la massa al motlle i enfornem a 180º durant uns 45 minuts amb calor amunt i avall.

Comprovarem que està llest el pa de pessic quan fiquem un escuradents i surti sec. Si veiem que s'està daurant molt per sobre hi posem una mica de paper d'alumini i llest.




Hi ja tenim lo cóc fet...

No hay comentarios:

Publicar un comentario