25 gr. de llet sencer
6 gr. de llevat fresc
250 gr. de farina de força
50 gr. de sucre
5 gr. de sal
4 ous
150 gr. de mantega
250 gr. de farina de força
50 gr. de sucre
5 gr. de sal
4 ous
150 gr. de mantega
Per al farcit:
1 l. de nata per muntar
150 gr. de sucre
300 gr. de xocolata negra fondant
150 gr. de sucre
300 gr. de xocolata negra fondant
Per decorar:
ametlla laminada
fruita confitada
sucre
fruita confitada
sucre
Preparació:
Estovar la mantega a temperatura ambient i tallar-la a daus.
Temperar la llet treure-la del foc i barrejar, en un bol gran amb el llevat. Remenar fins dissoldre-la.
Afegir la sal, 25 gr. de sucre, la farina i 3 ous, i pastar fins que la barreja es desenganxi de les parets del recipient.
Afegir la mantega, pastar de nou, tapar amb un drap humit i deixar fermentar 20 minuts, fins que dobli el seu volum.
Aixafar la massa per treure-li l'aire i deixar-la reposar altres 20 minuts; ha de doblar el seu volum de nou.
Dividir-la en dues parts i formar dues boles. Fer-los un forat al centre i, amb les mans, estirar des del centre per donar-los forma de cercle.
Col·locar-les en la placa folrada amb paper sulfuritzat i pintar amb l'ou restant batut. Decorar-los amb les fruites confitades, empolvorar amb la resta del sucre i deixar fermentar 20 minuts més.
Coure els tortells 15 minuts al forn preescalfat a 180º i deixar-los refredar.
Un cop estiguin freds els tortells obrir-los per la meitat en horitzontal i omplir-los amb ajuda d'una màniga pastissera.
Farcit de trufa: fondre la xocolata en un cassó, al bany maria a uns 40º graus. Muntar la nata, afegir el sucre i incorporar poc a poc la xocolata.
Farcit de nata: Muntar la nata (35,1% mg) afegir sucre depenent del dolç que vulguem que ens quedi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario