Ingredients:
250 gr. de mantega a temperatura ambient
250 gr. de sucre glass
1 ou XL a temperatura ambient
650 gr. de farina tamisada
1 rajolí de llet per lliga la massa
Aroma de vainilla
Preparació:
Mesclarem la mantega amb el sucre fins que estigui ben integrat, afegirem l' ou i posarem la farina a cullerades poc a poc fins que la tinguem tota integrada, el rajolí de llet i l’aroma de vainilla, ho acabarem de amassar amb les mans.
Farem una bola grossa que partirem en dos o tres trossos els embolicarem amb paper de film i guardarem a la nevera una hora como a minin per que prengué consistència la massa ja que porta mantega si la voldreu deixar d'un dia per l'altre millor, no passa res.
Treure’m la massa de la nevera paquet a paquet l’ estirament amb un corro i amb el motlle que haurem escollit anirem tallan les galetes, que posarem a una safata amb paper vegetal per que no sens enganxin.
Una vegada la safata plena la posarem a la nevera uns 15 minuts per que tornen agafar consistència les galetes i així amb totes les safates que omplim.
Les passarem directament de la nevera al forn així no perden la forma.
Ja tindrem el forn calent a 170º o 180º i les courem uns 12-15 minuts depenent del gruix de la galeta.
Una vegada ja fredes les passarem a una reixeta.
Per decorar-les farem servir pasta de sucre (fondant) estirarem la pasta amb un corro i amb el mateix tallador que hem fet servir per les galetes ara tallarem el fondant.
Ja tenim les galetes i el fondant amb la mateixa forma, per enganxar el fondant a la galeta humitejarem la punta d'un pinzell en melmelada d'albercoc (ha de ser d'albercoc perquè és la que té el sabor més neutre) pintarem la galeta i posarem el fondant sobre.
A veure si us animeu a provar-les.
No hay comentarios:
Publicar un comentario