27 de enero de 2025

Gotets Red Velvet

L'origen del pastís Red Velvet
Les seves arrels es remunten a principis del segle XX als Estats Units, on es va popularitzar per la seva aparença única i el seu sabor excepcional. La combinació de cacau i colorant vermell dóna al pastís el seu distintiu color vermell vellut, que la fa ressaltar a qualsevol taula de postres.





Ingredients:
65 gr. de Llet
1 cullerada de suc de llimona
25 gr. d'oli d'oliva suau
75 gr. de sucre
1 Ou
½ culleradetes d'essència de vainilla
75 gr. de farina
1 culleradeta de cacau en pols sense sucre (Valor)
½ cullerades de vinagre
1 pessic de bicarbonat sòdic
Colorant alimentari vermell

Per a la crema:
95 gr. de mantega a temperatura ambient
95 gr. de sucre glas
185 gr. de formatge blanc per untar
½ culleradetes d'essència de vainilla (opcional)


 


Començarem fent el pa de pessic, afegim la llimona a la llet per aconseguir una buttermilk casolana. Deixeu reposar aquesta barreja durant 10 minuts

Preescalfeu el forn a 170°.

En un bol o got d'una batedora, batem els dos ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi afegim l'oli d'oliva i l'extracte de vainilla. Batem fins que s'integrin els ingredients.

És el torn dels ingredients secs. Tamisar la farina juntament amb el cacau. Un cop tamisat, ho afegim al bol i barregem tot amb la batedora a velocitat mínima, però només fins que vegem els ingredients integrats. Afegim llavors la buttermilk a la barreja batent de forma suau. 

En una tassa barregem el bicarbonat amb el vinagre blanc, i ho afegim ràpidament a la massa i vigilem que quedi ben repartit per ella. Per aconseguir aquest vermell intens utilitzem colorant alimentari en gel, ho afegim a la barreja i el repartim homogèniament.

Folra la placa amb paper sulfuritzat, estén la massa a sobre, en una capa fina, i forneja 20-25 minuts. Deixa refredar el pa de pessic i talla discos amb un tallapastes de la mida  del gotet on prepararàs el postre.



Prepara la buttercream:
Estova la mantega a temperatura ambient i bat-la durant 1 minut, amb varetes elèctriques. Afegeix el sucre glas i bat 2 o 3 minuts més.

Incorpora-hi el formatge i l'essència de vainilla, i barreja-hi uns instants. Introdueix la crema obtinguda en una màniga pastissera amb broquet llisa mitjana.

Munta els gots:
Col·loca 1 disc de pa de pessic al fons d'1 got, cobreix-lo amb la de crema i afegeix un segon disc; repeteix l'operació fins a omplir els gotets amb  capes de pa de pessic i altres tantes de crema de formatge, alternant-les i acabant amb crema.
                    Enjoy


No hay comentarios:

Publicar un comentario