3 de enero de 2024

Tortell de Reis farcit de crema de xocolata





Ingredients per al tortell:
250 gr. de farina de força
12 gr. de llevat fresc
una mica de sal
60 gr. de sucre
60 gr. de llet
50 gr. de mantega
1 ou
pell d'una llimona (i/o taronja)
2 culleradetes de tarongina
2 culleradetes d'anís o rom
Taronja confitada
Sucre perlat
Ametlles en gra

Elaboració:
Tamisar la farina i barrejar amb el sucre, la sal.
Forma un volcà amb els ingredients anteriors secs i al mig afegeix el llevat barrejat amb la llet tèbia (a uns 25 ºC).
Incorpora l'ou, l'anís i l'aigua de tarongina i les pells ratllades i continua treballant la massa.
Amassar fins que quedi una textura homogènia i elàstica.
Afegir la mantega. Semblarà que tot es desfà, però no pateixis, segueix. No ha de quedar gaire seca.
Posa la massa en un bol tapat i deixa-la reposar una nit a la nevera o bé 1,5 h a temperatura ambient fins que dobli el volum.
Treu la massa de la nevera una hora abans si és que l'has deixada tota la nit a la nevera. Dóna la forma de tortell. També et pot ajudar posar un cèrcol d'emplatar al centre.
Pinta'l amb ou batut i col·loca la fruita confitada a sobre.
Deixar fermentar uns 30 ºC fins que dobli el volum.
Decorar amb el sucre perlat i les ametlles en gra.
Cou uns 15 minuts a 180º fins que estigui daurat.










Ingredients per al farciment:
225 gr. de xocolata per fondre negre 70% (especial rebosteria)
750 gr. de nata (crema de llet) de mínim 35% matèria greix
125 gr. sucre glass o blanquilla
1 culleradeta de vainilla

En un cassó hi afegim la nata i el sucre. Encenem el foc i remenem sense parar fins que el sucre s'hagi dissolt. Continuem escalfant la nata fins que comenci a bullir.
En aquest moment apaguem el foc i incorporem la xocolata. Remenem perquè la xocolata comenci a dissoldre's amb la calor residual de la nata. Tornem a encendre el foc i, remenant sense parar, cuinem de nou la nata fins que torni a bullir.

Ho fem a foc suau, sense presses i remenant de tant en tant perquè el sucre es dissolgui i no se'ns agafi al fons del recipient.
Apaguem el foc i aboquem la nata amb xocolata en un bol que després anirà a la nevera. Deixem que la barreja es trempi, és important que aquest tèbia abans de passar-la a un altre recipient i introduir-la a la nevera.
Cobrim amb film transparent i la guardem a la nevera fins que estigui molt freda. A la nevera la deixarem que es refredi durant un mínim de quatre hores.
Quan la crema estigui ben freda serà el moment de muntar-la. Ens ha de quedar una crema molt densa i dura, que sigui capaç de formar pics alts i resistents. Posem la crema de tòfona en una màniga pastissera.
Tallem el tortell per la meitat i omplim la part de baix del tortell amb aquesta deliciosa tòfona sense oblidar-nos de col·locar el rei i la fava cobrim amb l'altra meitat del tortell que porta la decoració.






Feliç dia de Reis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario