160gr de galetes tipus Napolitana amb canyella (també poden ser galetes Maria)
50gr mantega
Per a la crema:
400ml de llet merengada (llet bullida amb sucre, canyella en branca i pela de llimona)
400ml de nata líquida per muntar
150 gr de sucre
2 sobres de quallada
Preparació:
Triturem les galetes amb una picadora i les barregem bé amb la mantega fosa.
Fem una base prement bé amb una cullera al fons del motlle i el reservem a la nevera.
Fem una base prement bé amb una cullera al fons del motlle i el reservem a la nevera.
Mentre la base es va refredant, preparem en un cassó els 400ml de nata, el sucre i la meitat de la llet merengada, i el posem a escalfar. D'altra banda en la llet que ens queda dissolem els dos sobres de quallada.
Quan la barreja anterior comenci a bullir, afegim el got de llet amb quallada i remenem bé perquè no quedin grumolls.
Ho retirem del foc i ho posem amb cura en el motlle. Ho deixem refredar a la nevera i en unes hores ja tenim el PASTÍS!!
Jo us recomano fer-la de un dia per l'altre, però si aneu amb presses doncs unes 4 hores són suficients perquè qualli.
Podeu decorar el pastís amb una mica de canyella en pols i unes flors en pasta de sucre (fondant).
Èxit assegurat és molt bo i fresquet passa molt bé ....
Ahir el vaig fer i avui ens el hem menjat. Molt bo.
ResponderEliminarCreus que quedaria be sense posar-li la base de galetes?? Penso que podria quedar com una panacotta. No se.
Sense la galeta no ho he provat, suposo que la galeta ajudarà a mantenir el pastís més ferm, però tot és provar-ho ¡¡¡¡¡
EliminarSi fas la prova ja em diràs que tal.