280 g de sucre glass
160 g d'ametlla mòlta
3 clares d'ou
1 mica de sal
50 g de sucre normal
Colorant si es vol fer els macarons d'algun color
Preparació:
Barreja l'ametlla mòlta i lo sucre glass i tamisar-ho
En un bol, muntar les clares amb unes varetes elèctriques, afegeix la sal, el colorant i poc a poc el sucre normal ha de quedar un merengue dur.
Afegeix poc a poc la mescla de ametlla i sucre i remou delicadament amb una espàtula de dalt a baix continua afegint el sucre glas amb l'ametlla i segueix removent amb delicadesa fins que s’incorporin tot els ingredients.
La massa ha de quedar espessa i llisa sense grumolls d’ametlla com si fos una papil•la de nens.
Aboca la barreja a una mànega pastissera amb la boqueta rodona gran i forma botons de
uns 3 cm.
Pots fer servir un tapet de silicona amb les marques ja fetes o dibuixar-les tu mateix a un full de paper vegetal amb l’ajuda de un got petit o un tap gran de botella.
Deixa reposar entre 30-35 min. aproximadament a temperatura ambient el temps de reposar pot variar molt depenen de la estació del any i del ambient de dins a casa.
Sabrem que estan a punt quan al posar el dit damunt del macaro no sens quedi apegada la pasta al dit. Això de vegades por arribar a tardar fins tres hores....
Cuina al forn amb aire dalt i baix preescalfat a 150 º C, durant 20-25 minuts fins que siguin durs al tacte.
Deixa'ls refredar i emplena'ls.
Elaboració del farcit de xocolata :
100 gr. xocolata de cobertura
75 ml. de nata 35% m.g.
1 culleradeta de mantega
Posem la nata i la xocolata a trossos en un caso i ho portem al foc lent.
Anirem removent amb una cullera de fusta per a que no sens enganxi.
Una vegada tret del foc afegirem la mantega i ho mesclarem be.
Deixarem refredar i preparat per omplir els nostres macarons.
Elaboració del farcit de llimona :
125 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient
160 gr. de sucre glass
½ culleradeta de extracte de llimona
1 o 2 cullerades de llet
Introdueix la mantega en un bol gran i bat amb unes varetes elèctriques durant 2 minuts fins que estigui tova i esponjosa.
Afegeix el sucre glass que prèviament haurem passat pel tamís i segueix batent un parell de minuts més.
Ara ja pots posar l’extracte de llimona i la llet depenen de la consistència de la massa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario