Segur que alguna vegada has tastat un pastís de formatge o cheesecake. La seva base de cruixent galeta, combinada amb una crema de formatge de consistència suau i la seva dolça cobertura, a base de melmelada de fruits vermells, la converteixen en una autèntica delícia. En aquesta ocasió, en lloc de preparar-la en forma de gran pastís, et proposem fer-la en gotets. Aquesta presentació, molt còmoda i pràctica per servir-te, t'anirà molt bé quan tinguis convidats a menjar ja que no hauràs d'anar tallant porcions.
Ingredients:
12 galetes tipus digestive
50 gr. mantega fosa
200 gr. formatge crema suau o mascarpone
50 gr. de nata per batre freda (mínim 35% greix)
25 gr. sucre glas
1 cdta d'essència de vainilla
Pel coulis de fruits vermells:
250 gr. gerds o barreja de fruits vermells (frescs o congelats)
50 gr. de sucre
1 cdta de suc de llimona
1 cdita de maicena dissolta en 2 cdas d'aigua (opcional, per espessir)
Decoració:
Fulletes de menta
Preparació pas a pas:
Base crocant:
Barreja les galetes triturades amb la mantega fosa. Col·loca una base d'aquesta barreja al fons dels gotets i pressiona lleugerament. Refrigera.
Crema de formatge:
Bat el formatge crema amb el sucre glas i la vainilla fins que estigui suau.
En un altre bol, bat la nata fins a pics suaus i barreja amb el formatge crema amb moviments envoltants. Reserva en fred.
Coulis de fruits vermells:
Col·loca els fruits, el sucre i la llimona en una olla petita. Cuina a foc baix fins que es desfacin. Si vols, afegeix maizena per espessir. Deixa-ho refredar completament.
Muntatge:
A sobre de la base crocant, col·loca una capa de crema, després una capa de coulis, i una altra de crema si ho desitges. Finalitza amb crema decorativa.
Decoració final:
Afegeix fruits vermells frescos, nous picades, fulletes de menta i flors comestibles al gust.

No hay comentarios:
Publicar un comentario