2 de junio de 2023

Gotet de pinya i crema catalana

Aquest gotet conté una barreja de sabors que us encantarà: unes rodanxes de pinya natural caramel·litzada amb una deliciosa crema catalana casolana.

Unes postres ràpides, fàcils, refrescants, lleugeres i digestives.






Ingredients
PER A LA PINYA CARAMEL·LITZADA
1 pinya
50 grams de sucre
Mantega

Ingredients
PER A LA CREMA
500 ml. de llet
3 rovells d'ou
110 grs. de sucre
20 grs. de farina de blat de moro
½ llimona
1 branqueta de canyella





Pela la pinya i parteix-la a rodanxes d'1 cm de gruix. Després, talleu-les en cercles del mateix diàmetre del gotet que utilitzeu, amb l'ajuda d'un cèrcol de rebosteria. Deixa-les escórrer.


Daura les rodanxes de pinya pels dos costats, en una paella greixada amb 1 cullerada de mantega. Empolvora-les amb el sucre i deixa-ho coure, a foc lent, fins que es caramel·litzin. Retira-ho i reserva-ho.


Disposa 450 ml. de llet en un cassó, afegeix la pell de la llimona rentada i la canyella. Deixa-ho coure fins que gairebé bulli. Retira, deixa temperar i cola la barreja.


Poseu els rovells en un bol i afegiu-hi 50 g de sucre i la maizena dissolta a la resta de la llet freda. Remena-ho fins que s'incorporin els ingredients.


Barreja la preparació anterior amb la llet aromatitzada, i cou-la, sense deixar de remenar amb una cullera de fusta, fins que s'espesseixi lleugerament.


Reparteix la pinya als gotets, incorpora la crema i deixa reposar fins que estigui temperada. Després, empolvora amb el sucre restant i torra'l uns instants amb un cremador o amb un bufador de cuina. Serveix de seguida.


Una fruita dolça com la pinya combinarà perfectament amb una crema tan especial com la catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario