½.l. de llet
5 cullerades soperes de sucre
Galetes (les que entrin)
Una tassa de cafè
1 sobre de Potax
Aigua i Sucre (la mateixa quantitat)
5 cullerades soperes de sucre
Galetes (les que entrin)
Una tassa de cafè
1 sobre de Potax
Aigua i Sucre (la mateixa quantitat)
Preparació:
Del mig litre de llet freda, separem una tassa i dissolem en ella el contingut del sobre de Potax.
Mentrestant posem a escalfar la resta de la llet amb les 5 cullerades de sucre. Quan comenci a bullir aboquem el contingut de la tassa i remenem constantment per evitar que ens quedi el flam enganxat en el fons, un cop espessi el retirem del foc i reservem.
Preparem una tassa de cafè que pot ser normal o descafeïnat, de cafetera o soluble (Nescafe).
Si no hi ha nens que vagin a menjar d'aquestes postres també podem aromatitzar el cafè amb unes fotos d'algun licor (això és opcional).
Aboquem el cafè en un plat fondo i reservem.
Ara prepararem el caramel posarem en un cassó la mateixa quantitat d'aigua que de sucre i sense remoure per a res, deixarem que es caramel·litzi, fins que tingui un bonic color daurat.
Ja tenim tot a punt per muntar les postres (flam, galetes, cafè, caramel).
Comencem posant al fons del motlle una base de flam, a sobre una capa de galetes que anirem mullant per les dues parts en el cafè (no cal que estiguin xopes només mullades), i així flam-galetes fins a finalitzar amb tots els ingredients i finalment el caramel líquid.
Un cop perdi temperatura el guardem a la nevera, si és possible és millor preparar-lo amb un dia d'antelació, està més bo.
Unes postres senzilles però no per això menys bones.
Animeu-vos a provar-ho!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario