El braç de gitano o un braç gitano son unes postres farcides que s'enrotlla en forma de cilindre.
S'elabora amb una massa genovesa coberta d'una melmelada o crema i després enrotllada.
Pot estar decorat amb una cobertura de sucre glas, xocolata, glacejat, cremada, merenga o nata, entre d'altres
Ingredients per al pa de pessic:
4 ous
120 gr. de farina de rebosteria
120 gr. de sucre
1 culleradeta d'essència de vainilla o sucre vainillat
1 pessic de sal
Ingredients per a la crema pastissera:
100 gr. de sucre
500 gr. de llet sencera
40 gr. de maizena
3 ous
1 culleradeta de sucre vainillat o essència de vainilla.
Nota: Se li pot fer un almívar per xopar el pa de pessic amb 100 gr de sucre, 100 ml. d'aigua posar al foc i deixar bullir 5 minuts. Retira-ho del foc i deixa-ho temperar.
Elaboració del pa de pessic genovès:
Posem el forn a preescalfar 180º
Separem els rovells de les clares.
Muntarem les clares a punt de neu amb una mica de sal.
Batrem els rovells, el sucre i l'essència fins que estigui espès i blanquinós, afegir-hi a poc a poc les clares muntades amb moviments suaus i envoltants.
Afegim la farina tamisada a poc a poc amb moviments envoltants i suaus.
En una safata de forn la folrarem amb paper sulfuritzat i amb l´ajuda d´una espàtula estenem la barreja per tota la superfície. Enfornar sobre 10 minuts
Amb el pa de pessic encara calent, el posarem damunt d'un drap, amb el paper de forn cap amunt i els retirem.
Agafem el drap i el pa de pessic i ho anem enrotllant tot junt.
Deixem reposar així enrotllat sobre mitja hora perquè agafi la forma.
Elaboració de la crema pastissera:
Batrem amb la batedora elèctrica tots els ingredients i ho posem en un cassó a foc baix, anar remenant constantment amb unes varetes fins que espesseixi, vigilant que no s'enganxi ni al fons ni als costats
Abocar la crema en un recipient i tapar amb film transparent ben enganxat a la crema perquè no es formi crosta.
Es pot utilitzar en el moment o si es vol més espessa deixar refredar i reservar a la nevera durant 1 hora abans d'utilitzar-la.
Muntatge:
Desenrotllarem la planxa i posarem la crema sense arribar a omplir la part de dalt que ens servirà per al tancament. Distribuirem bé tot el farcit, i ho tornarem a enrotllar.
Al final, posarem una capa de crema per sobre afegirem una mica de sucre, i ho cremarem amb una planxa o amb bufador.
Que ho gaudeixis!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario