El tronc de Nadal, tronc nadalenc o (en francès) bûche de Noël son unes postres tradicionals servides durant el Nadal en diversos països europeus.
Com indica el seu nom, les postres solen preparar-se, presentar-se i decorar-se de manera que sembli un tronc a punt per a la llar de foc.
Com indica el seu nom, les postres solen preparar-se, presentar-se i decorar-se de manera que sembli un tronc a punt per a la llar de foc.
El tronc tradicional es fa amb pa de pessic genovès o un altre tipus de pa de pessic esponjós, rectangular i pla, que s'unta amb crema, s'enrotlla per obtenir un cilindre i es torna a untar per fora.
La combinació més comuna és un pa de pessic bàsic, untat i farcit amb crema de mantega de xocolata, cafè o praliné, però hi ha moltes variants que canvien el pa de pessic, les cremes, farcits i ornaments, a més d'altres preparades amb massapà o gelat.
La combinació més comuna és un pa de pessic bàsic, untat i farcit amb crema de mantega de xocolata, cafè o praliné, però hi ha moltes variants que canvien el pa de pessic, les cremes, farcits i ornaments, a més d'altres preparades amb massapà o gelat.
Aqui teniu diferents classes de troncs de Nadal
Tronc de Nadal farcit de crema de torró, i decorat amb xampiñones de merenga i groselles
🎅 🎆 🎄 🎅 🎆 🎄 🎅 🎆 🎄
Tronc de Nadal farcit de crema de trufa, i decorat amb groselles i fulletes de menta
Trieu el que trieu estan tots boníssims
Bon Nadal🎄
No hay comentarios:
Publicar un comentario