Ingredients:
180 gr. Galeta torrada mòlta
80 gr. Mantega sense sal
250 gr. Torró tou d'ametlla (Tipus Xixona)
500 ml. Nata per muntar
100 ml.Leche
250 gr. Formatge mascarpone
100 gr. Sucre
5 Fulles Gelatina neutra
3 Rovells d'Ou
Xocolata postres Nestlé, ratllat
Cireres en almívar
Fulles de menta
Estris
Motlle per a pastissos desmuntable de 20 cm (Aproximat)
Full de paper d'enfornar
Preparació:
Preparem la base de galetes fonent al microones la mantega, quan estigui fosa la barregem amb la galeta que ja tindrem mòlta, posem un full de paper de forn sobre una safata i col·loquem el cèrcol d'un motlle desmotllable, aboquem en el motlle la galeta amb mantega i repartir molt bé fins que es formi una base llisa i compacta, reservem a la nevera.
Preparem el sabayón posant una olla amb una mica d'aigua al foc i quan aquest bullint col·loquem un recipient de metall sobre i afegim els rovells dels ous, el sucre i un parell de cullerades d'aigua, sense parar de batre esperem uns 5 minuts a que el sucre s'hagi fos i la barreja es vegi cremosa i en tocar-la notem que està calenta (uns 80 graus) després ho pasem al bol de la batedora i batem uns 4 minuts més fins que es quedi a temperatura ambient, mentre posem a hidratar les fulles de gelatina en aigua freda, posem en un cassó la llet i el torró trossejat encenem el foc a temperatura mitjana fins que quedi el torró fos, un cop fos li incorporem les fulles de gelatina ben escorregudes d'aigua una a una fins que es fonguin completament, afegim aquesta barreja al sabayón que està en el bol de la batedora i batem uns minuts fins que s'integri, esperem a que estigue tèbia aquesta barreja.
Batem la nata ben freda fins que estigue semi muntada (que no estigui ferma per complet que es pot tallar després) reservem, batem una mica el formatge mascarpone i ho afegim a poc a poc a la crema de torró, després afegim la nata poc a poc i amb moviments envoltants fins que tinguem tota la nata incorporada.
Traiem el motlle de la nevera i tallem una tira de paper d'enfornar de la mesura del lateral del motlle i cobrim tot el lateral del motlle per la part de dins d'aquesta manera evitarem que se'ns quedi la crema enganxada al motlle, aboquem la barreja al motlle allisem bé la superfície i cobrim amb paper film, deixem a la nevera unes 6 hores.
Quan estigue quallat ratllarem abundant xocolata amb l'ajuda d'un pelador i sense llevar-li el motlle el repartim per tota la superfície del pastís, li retirem el motlle i el paper del lateral i la col·loquem a la safata de servir, decorem amb les cireres en almívar i unes fulles de menta i llest aquests delicios pastís de torró.
Proveu us encantarà¡¡¡
No hay comentarios:
Publicar un comentario