14 de enero de 2016

Muffins de platan i nutella

No us ha passat mai que compreu plàtans i casa no els ve de gust menjar-los i es van posant madurets i com més madurets mes passen d'ells. Doncs arribat aquest punt de poc atractiu per fora però madur per dins és el moment d'aprofitar-los fent aquests deliciosos muffins.


Ingredients (per a 12 muffins):
4 plàtans madurs (mitjans)
300 gr. de Nutella
100 gr. de sucre
100 gr. de sucre morè
80 ml. d'oli d'oliva suau
1 Ou L
300 gr. de farina de rebosteria
1 cdta. d'extracte de vainilla
3 cdtas. de llevat en pols o pols de coure
100 gr. de nous triturades (opcional)



Preparació:
Comencem pelant els plàtans i deixant-los al bol de la batedora. És important utilitzar plàtans madurs, perquè els nostres muffins tinguin més gust. Així també quedaran en el punt perfecte de dolçor sense necessitat d'afegir tant de sucre. Quan acabem, els tallem les puntetes ja que solen estar una mica dures.

Afegim el sucre morè i el sucre blanc sobre els plàtans i amb una forquilla ho xafem tot molt bé. Com el plàtan està madur, veureu que deixarà anar molt líquid. Tampoc cal que deixeu la barreja totalment fina, perquè ara el posarem a la batedora. Amb la pala ho batem a velocitat mitjana durant 2 minuts perquè s'acabi d'integrar tot.
Mentre es bat, afegim l'oli. Us aconsello utilitzar oli d'oliva de sabor suau, o si ho preferiu també podeu utilitzar oli de gira-sol. Ara, batem una mica l'ou abans d'afegir-lo a la barreja. Deixem que es barregi bé i afegim l'extracte de vainilla. Quan tinguem tots els ingredients ben incorporats, parem la batedora i amb un colador de malla fina afegim la farina i el llevat ben tamisats.
Per a aquesta recepta, necessitem afegir 3 culleradetes de llevat perquè ens quedin una muffins molt esponjosos. Li donem uns copets a l'colador i en uns segons ho tindrem tot tamisat.



Posem la batedora a velocitat mínima. És molt important que a partir d'aquest punt, barregem a velocitat baixeta perquè la farina no es tensi i el pa de pessic pugi perfecte durant l'enfornat. Tampoc hem de batre massa temps la massa. Només el just fins que ja no veiem restes de farina. De manera opcional, podeu agregar-fruits secs a la barreja. Jo vaig a triturar unes quantes nous, que li van a donar un toc de fusta i cruixent molt ric als nostres muffins.
Afegim les nous i amb una espàtula, les repartim per tota la massa fent moviments envoltants. En un moment tindrem la massa a punt per omplir les càpsules. Omplim les càpsules. Quan acabem, els afegim una culleradeta de Nutella per sobre . També podeu afegir menys quantitat de Nutella perquè es vegi més homogeni, però realment m'encanta la combinació de sabors i amb una culleradeta queden perfectes.
Quan els tinguem tots llestos, els portem al forn pre-escalfat a 180 ºC.
Acabats de sortir del forn, els deixem refredar una miqueta. Passat aquest temps, els traslladem directament a la reixa perquè no creuen humitat dins el motlle. Quan ja estiguin freds, podem veure el sucosos que queden els nostres muffins de plàtan i Nutella.



No hay comentarios:

Publicar un comentario