Un brownie (literalment 'marroncito'), també conegut com brownie de xocolata és un pastís de xocolata petit, típic de la gastronomia d'Estats Units. Es diu així pel seu color marró fosc, o brown en anglès. De vegades es cobreix amb xarop espès de xocolata i pot portar dins trossets de nous, xocolata, butterscotch (una mena de toffee cruixent), mantega de cacauet.
Ingredients:
60 gr. de cacau pur sense sucre
113 gr. de mantega sense sal
2 ous L
175-200 gr. de sucre moreno
30 gr. de farina de rebosteria
1 culleradeta d'essència de vainilla
1 mica de sal
125 gr. de nous o pacanes lleugerament trossejades (opcional)
Preescalfar el forn a 165ºC i greixar o cobrir amb paper sulfuritzat un motlle quadrat d'uns 20 centímetres de costat.
Fondre la mantega amb el cacau en pols, remenant a foc lent fins aconseguir una barreja homogènia i suau. Retirar i deixar refredar uns minuts. Tirar en un recipient mitjà i afegir els ous un a un, i la vainilla, batent amb unes varetes.
En un altre recipient barrejar la farina amb el sucre, la sal i les nous. Incorporar a la barreja de cacau i remoure bé però amb suavitat, fins a tenir una massa homogènia, sense grumolls secs. Omplir el motlle i enfornar durant uns 35-40 minuts. Esperar que es refredi i tallar la manera correcta és en quadrats.
Hi ha qui els prefereix calentets i acabats de fer, altres aposten per deixar-los refredar fins i tot a la nevera són un mos deliciós que encantarà als més xocolaters. Amb un got de llet fresca i una mica de gelat de vainilla, és un berenar o postres per permetre un capritx.
deliciós!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario