Ingredients:
- 225 grs. de farina de força
- Una mica de sal
- 15 grs. de llevat de fleca
- 150 ml. de llet sencera tèbia
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada de sucre
- Oli de gira-sol per fregir
Per a la glaça:
- Una cullerada de mantega
- 3 cullerades de sucre glacé
- Cullerada i mitja d'aigua
Per a la cobertura de xocolata:
-Una cullerada de mantega
-Xocolata negra
Calentemla llet (a uns 30º) al microones i afegim el llevat. Pastem amb els dits. Esperem 15 min.
D'altra banda en un bol gran posem la farina, el sucre, la sal i la mantega i ho pastem tot bé fins a integrar la mantega.
Fem un forat a la masa anterior (un volcà) i introduïm la llet.
Anem barrejant a poc a poc tots els ingredients amb la llet, fins a fer una massa, que es desenganxi de les parets del bol i de les nostres mans. Si cal, afegim una mica més farina. Deixem que la massa fermenti en un lloc calent durant una hora, fins que dobli el seu volum. Podem ajudar-nos del forn, ficant el bol tapat amb un drap de cuina a 40-50º durant 5 minuts, apagar el forn i deixar-ho altres 30 min.
Pastem de nou una mica la massa (desgasificar). La estenem amb ajuda d'un corró en una taula (tots dos han d'estar ben enfarinats). Quan el gruix de la massa sigui d'aproximadament d'un centímetre, tallem uns cercles concèntrics, amb ajuda d'una tapa o un got, un de gran i un altre més petit.
Els anem posant damunt d'una placa de forn, a la qual la cobrim amb paper d'enfornar, perquè no s'enganxin. Seguim tallant, i pastant les restes de la massa, fins a acabar amb tota. Deixem reposar de nou en un lloc càlid uns 20 min., Perquè les peces augmentin el seu volum.
Fregim pels dos costats, a temperatura mitjana, en abundant oli, fins que es daurin per fora i se'ns facin per dins.
Els traiem sobre paper absorbent per treure l'excés d'oli.
Per elabororar la glaça per als donuts, col·loquem la mantega en un bol i la desfem durant uns segons al microones. Afegim l'aigua i dues cullerades de sucre. Barregem fins que aquest s'integri. Anem afegint més cullerades de sucre glacé (d'una en una) remenant, fins que la glaça tingui la textura que volem.
Banyem generosament per sobre dels donuts, encara calents, amb la glaça, ajudant-nos d'un pinzell.
També podem banyar-los amb cobertura de xocolata i fer uns donuts bombó.
.
No hay comentarios:
Publicar un comentario