Per a la pasta crumble: (4-6 racions)
50 g. mantega freda
50 g. sucre
50 g. farina
50 g. Ametlla en pols
Sal un pessic
Per a la guarnició:
500 g. Pomes pelades i tallades a daus
1 culleradeta petita de canyella
20 g. sucre morè
20 g. mantega
Pasta crumble d'ametlla:
Talla la mantega a trossos, posa-la en un bol amb el sucre i barreja.
Afegeix la sal i l'ametlla en pols, barreja amb els dits i incorpora la farina (prèviament tamisada).
Utilitza la punta dels dits per barrejar els ingredients fins que quedi una massa granulosa.
Fes una bola amb la pasta i reserva, ben tapada, a la nevera mentre prepares la guarnició de poma.
Posa els trossos de fruita en un bol, afegeix el sucre morè, la canyella i remou perquè s'impregnin tots els daus de poma.
Ara, en un recipient ample i antiadherent (paella o cassola) posa a fondre la mantega i afegeix la poma ensucrada.
Dora la poma a mig foc, remenant de tant en tant, fins que caramel·litzi una mica i de forma homogènia.
Mentrestant, preescalfa el forn a 180 C.
Col·loca en un recipient de forn la poma caramel·litzada i cobreix amb la pasta crumble esmicolada.
S'enforna el pastís de poma durant 20 minuts aproximadament.
Vigila la cocció i quan estigui daurat el crumble d'ametlla el treus de forn.
Deixa refredar el crumble d'ametlla amb poma i serveix tebi.
No hay comentarios:
Publicar un comentario