18 de febrero de 2023

Muffins de xocolata

L'origen dels muffins és a Anglaterra, a Londres, on hi ha referències de la seva elaboració en receptaris del segle XVIII. Els muffins són esponjosos i poden portar trossos de fruita, espècies o llavors de xocolata a la massa. S'elaboren amb mantega, cosa que els dóna aquest sabor i aparença en textura similar a la del plum-cake. Es poden prendre per esmorzar o entre hores, encara que a Anglaterra se solen servir a l'hora del te com a acompanyament. Els muffins donen molt de joc a l'hora d'escollir ingredients i sabors ja que estan igualment bons tant dolços com salats. Els de xocolata són sens dubte són el número 1 dels muffins.




Ingredients:
300 gr. de farina de blat
80 gr. de cacau pur sense sucre
1 cullerada sopera de llevat químic
Un pessic de sal
250 gr. de sucre
100 gr. de mantega
250 ml. de llet sencera
Suc de mitja llimona
2 ous L
150 gr. de xocolata 70% cacau





Elaboració:
El primer pas de la recepta de muffins de xocolata és barrejar tots els ingredients sòlids.
Posem en un bol la farina, el cacau, el llevat i la sal.
Barregem bé ho passem per un tamís i ho reservem.
En un altre bol barregem la llet sencera amb el suc de mitja llimona. Deixa que reposin uns 15 minuts perquè la llet es qualli això és el que anomenem buttermilk
Mentrestant, fondem la mantega al microones i la reservem perquè perdi temperatura.
En un bol batem els ous amb el sucre i barregem bé fins a crear una crema blanquinosa.
Afegim a aquesta crema amb compte i sense deixar de remoure la mantega que no deu estar molt calenta.
Seguim amb la incorporació de la llet que tenim qualla.
És el moment d'unir la part sòlida amb la líquida. De mica en mica anem incorporant la barreja de farina inicial sense deixar de remenar.
Si t'agraden ben xocolatejats, trossejar bé la xocolata 70% cacau i afegir-los a aquesta massa.
Encenem el forn a 190º C amb calor per dalt i per baix sense ventilador mentre preparem la safata amb les càpsules dels cupcakes.
Anem disposant la massa perquè ocupi un terç del motlle.
Per efecte del llevat, augmentarà força de mida.
Els posem al forn i esperem uns 20 minuts.
Estan increïbles acabats de fer, però igualment estaran boníssims durant uns dies. Si es posen durs posa'ls uns minuts al microones tornaran a estar com el primer dia, deliciosos.

Sens dubte seran una delícia per als més xocolaters!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario