250 gr.de sucre en gra
500 gr.de farina d’ametlla
la ratlladura d'una llimona
2 ous
🌰Sabors:
Cacau
Vainilla
Cafe soluble
etc ...
🌰Per decorar:
Pinyons
Ametlla en granet
Coco ratllat
Melmelades
Fruites confitades
🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰
🌰Preparació:
En un bol barregem la farina d’ametlla, el sucre i la
rallatdura de limona.
Anem afegint els ous un a un, barrejant bé cada vegada, quan
mes tou quedi millor, però que puguem formar una bola de massapà amb la massa,
ara partirem la bola en quatre porcions, (el nombre de porcions depèn de quants
de sabors vulgueu fer) en aquest punt li podríem afegir a cada porció qualsevol
aroma com extracte de cafè soluble, cacau, vainilla ...
Un cop tinguem cada porció ja prepara la embolicarem en film
i la deixarem reposar a la nevera unes 4 hores mes o menys.
Escalfem el forn a 200ºC. amb calor a dalt i baix.
Ara és el moment d'anar formant boletes que anirem reservant
en una safata, normalment els panellets pesen uns 15 gr cadascun, encara que
podeu fer-los de la mida que us agradi més.
Els podem arrebossar amb ametlla granet o pinyons, per a
això, barregem uns 200 gr. de pinyons o ametlla granet, amb un rovell d'ou,
barregem bé fins que quedin ben xops, i és tan simple com arrebossar les
boletes de massapà en ells, veureu que fàcilment s'enganxen. Si els fem
d'ametlla granet, el típic és donar-li forma allargada al panellet.
Si els fem amb alguna fruita o melmelada, els donem forma de
bola, aplanem la bola lleugerament, i al centre hi posem un quadradet de fruita
o un punteta de melmelada.
Els de cafè podem fer-los allargats.
Els de coco els farem en forma de cono i els arrebossarem en
un recipient amb coco ratllat.
Els posem en una safata de forn i els enfornem a mitja
alçada uns 5 minuts.
Quan els traiem del forn els deixem refredar a la safata i
ja estaran llestos per menjar, o guardar-los en un pot tancat hermèticament, es
conserven tranquil·lament uns 4-5 dies.
🌰🌰🌰🌰🌰🌰🌰
No són difícils de fer i estan molt bons¡¡
No hay comentarios:
Publicar un comentario